Pametna kuća srušila rekord čitanosti: U siječnju smo imali više od 1.200.000 jedinstvenih čitatelja

mirovina.hr
1. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Iako je tek započela, nova godina donijela nam je sjajne vijesti. Pametna kuća, grupacija koje je i mirovina.hr član, oborila je važan rekord čitanosti. U siječnju je naša tri portala posjetilo više od 1.218.000 čitatelja! Uz to, mirovina.hr je ostvarila najviše mjesečnih posjetitelja u svojoj povijesti.

Pametna kuća oborila je rekord čitanosti – više od milijun jedinstvenih posjetitelja u siječnju! | Foto: Pametna kuća

Pametna kuća, izdavač tri specijalizirana portala od kojih je srednja.hr jedan, 2023. godinu započela je bolje no ikad. Zajedno s našim sestrinskim portalima mirovina.hr i bauštela.hr, prema podacima koje prikuplja platforma Gemius Audience, u siječnju smo postavili novi rekord čitanosti.

Portal srednja.hr, specijaliziran za obrazovanje, znanost i teme koje se tiču mladih, tako je zabilježio više od 686.000 jedinstvenih posjetitelja. Mirovina.hr je specijalizirana za publiku stariju od 55 godina i umirovljeničke teme, a u siječnju je zabilježila preko 800.000 jedinstvenih posjetitelja – najviše mjesečnih čitatelja u povijesti tog portala!

Bauštela.hr je najmlađi stanovnik Pametne kuće specijaliziran za građevinski sektor. U siječnju, ovaj je portal ostvario više od 103.300 jedinstvenih posjetitelja. Sjajni podaci čitanosti došli su u pravo vrijeme, jer bauštela.hr je upravo proslavila svoj drugi rođendan, o čemu više možete pročitati ovdje.

Postavili smo novi rekord čitanosti

Tako je Pametna kuća grupa prvi put, 11 godina nakon pokretanja prvog portala u svom portfelju, ostvarila više od 1.218.000 jedinstvenih posjetitelja! Već niz godina nalazimo se u prvih 10 izdavača u Hrvatskoj po broju posjetitelja, a novi podaci o čitanosti samo potvrđuju naš položaj na hrvatskoj medijskoj sceni. Podaci o čitanosti govore i o kvaliteti sadržaja kojeg objavljujemo.

Povjerenje koje nam ukazuju čitatelji daje nam vjetar u leđa da budemo još bolji te nastavimo inovirati tržište medija. Primjerice, prošle smo godine na portalu srednja.hr uveli veliku novinu – mogućnost pretplate. Riječ je o drugačijem modelu pretplate kojim nismo zaključali sadržaj, već smo pretplatnicima ponudili niz dodatnih mogućnosti. Više o tome pročitajte ovdje.

Upravo tražimo i novog kolegicu ili kolegicu!

Osim toga, inovativni smo i u formatima sadržaja kojeg objavljujemo, pa smo tako još prošle godine pokrenuli i TikTok! Na TikToku smo prisutni kroz profil @srednja_hr, a prema podacima agencije Videoclick, i tamo postižemo sjajne rezutlate. U listopadu smo tako bili četvrti najgledaniji medij na TikToku. Na Reelsima smo bili četvrti medij po broju interakcija. Vrijedi istaknuti i 12,5% engagement rate na TikToku po čemu smo bili vodeći od medija uključenih u analizu. Više o tome možete pročitati ovdje.

Sjajne brojke čitanosti koje rastu iz mjeseca u mjesec znači da često imamo potrebu za pojačanjima u našem timu zaposlenika. Tako upravo tražimo novog kolegu ili kolegicu za rad na poziciji Social Media Managera. Sve o tome što nudimo i tražimo te kako se prijaviti pronađite u natječaju za posao.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap