Ovog vikenda se održava manifestacija ‘Stara jela iz Dugog Sela’ na kojoj se mogu kušati brojni specijaliteti

Ana Kanazir
16. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Sve počinje u subotu, 17. rujna s natjecanjem u najboljoj guski, dok će Kotlowina show okupiti brojna poznata imena koja će se okušati u pripremi kotlovine pod budnim okom Tomislava Špičeka i Maria Petrekovića. Cilj manifestacije je očuvanje i promocija tradicionalnih jela posavsko-prigorskog kraja.

stara jela iz Dugog Sela

stara jela iz Dugog Sela | foto: promo

Kulturno-gastro manigfestacija traje dva dana, a brojna domaća jela će se ovom prigodom moći konzumirati iz emajliranih tanjurića. Moći će se probati i prava peka, a manifestacija obiluje i brojnim radionicama i sadržajima za male i velike.

Gulaš sa svinjećim mesom i krumpirom u plavom tanjuru
Bakina kuhinja: Svinjeći gulaš s krumpirom po bakinom receptu

Dodatna atrakcija će biti izložba posvećena dugoselskoj industrijskoj tradiciji – Tvornici emajliranog posuđa Gorica koja će se održati u Maloj galeriji pod nazivom „Gdje je nestao slonić?“. Svi posjetitelji hranu će moći kušati iz jedinstvenog bakinog emajliranog tanjura koji je posebno za ovu manifestaciju izrađen kao suvenir, te će ga posjetitelji moći ponijeti kućama.

Posjetitelje očekuje obilje domaće tradicijske hrane, mnoštvo kulinarskih radionica koje vode kulinarski znalci, Kotlowina show i Guska za primjer – natjecanje u pripremi najukusnijeg martinskog menija, predstavljanje obrtnika i OPG-ova našeg kraja, tradicijske igre i brojni zabavni sadržaji za djecu i nagradne igre.

U zabavnom dijelu programa nastupit će dugoselske skupine, predstava „Beba“ Kerekeš teatra i koncerti grupa Latino i Gazde.

Cijeli program možete vidjeti ovdje:

Napravili smo anketu u kojoj je sudjelovao 1.231 ispitanik. Preko 92 posto ispitanika tvrdi da je hrana nekada bila kvalitetnija, dok njih svega 4,5 posto smatra da to nije istina. Više možete pogledati ovdje. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap