Ovaj penzić se kupa u kišnici kako bi uštedio na računima za vodu

Josip Mihaljević
14. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

U britanskoj emisiji ‘Extreme Savers’ (eng: ekstremni štedljivci) gostovao je 73-godišnji umirovljenik Martin Lewis koji štedi tako da koristi – kišnicu. Čak se i kupa u njoj, jedina iznimka je voda za piće.

umirovljenik voda kišnica

Foto: Martin Lewis (73) godinama skuplja kišnicu i tako štedi na računima | Youtube screenshot

73-godišnji britanski umirovljenik Martin Lewis gostovao je u popularnoj emisiji ‘Extreme Savers’ koja prikazuje iznimno štedljive ljude, piše liverpoolecho.co.uk. Lewisova je mantra – ne trošiti vodu iz pipe jer besplatna kiša pada s neba. On kišnicu koristi za sve osim za piće, tu ipak mora izdvojiti koju funtu iz novčanika.

Tvrdi da je uspio uštedjeti 7.500 funti (oko 65,6 tisuća kuna!) na računima u zadnje 22 godine i tamo samo jer skuplja “besplatnu vodu s neba”, kazao je emisiji. Kada je išao u mirovinu  mozgao kako bi najviše mogao uštedjeti. Sjetio se u svaki kutak dvorišta postaviti ogromne kanistere koje skupljaju kišnicu pa onda tu vodu koristi za razne potrebe – tuširanje, zalijevanje biljki, pa čak i kako bi pustio vodu na zahodu.

“Ako imate vrt ili dvorište, gledajte potencijalna mjesta gdje možete staviti rezervoar kako bi na tom prostoru skupljali besplatnu vodu”, savjetuje Lewis.

Zbog toga godišnje za račune za vodu izdvaja tek 167 funti, oko 1.450 kuna, dok je prije ovog trika plaćao oko četiri tisuće kuna godišnje.

“U svijetu ćemo imati nestašicu vode, a kišnica je besplatna”, zaključio je Lewis.

Ovaj penzić se kupa u kišnici kako bi uštedio na računima za vodu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap