Ovaj grad misli na onkološke bolesnike: Osiguran besplatan prijevoz na terapiju do drugog grada i natrag

Ana Kanazir
7. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Grad Opatija je krenuo s provođenjem pilot projekta besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika s područja Opatije na kemoterapiju u KBC Rijeka. Pravo na ovu mogućnost imaju svi onkološki pacijenti iz Opatije, a prijevoz je organiziran od kućnog praga do ulaza u bolnicu, a po potrebi osoba može imati i nekoga u pratnji.

Retrovizor automobila na cesti

Prijevoz onkoloških bolesnika | Ilustracija: Pixabay

Kako biste ostvarili ovu mogućnost, treba se predbilježiti kod koordinatora Klinike za radioterapiju i onkologiju na broj telefona 091/165-8315. U prvoj fazi ovog projekta besplatan prijevoz onkoloških bolesnika iz Opatije će se odvijati svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Besplatni prijevoz onkoloških bolesnika je pokrenuo Grad Opatija, a u gradskom proračunu je za ovu namjenu osigurano 9.000 eura. Uslugu prijevoza će obavljati Opatija 21 d.o.o. i to temeljem popisa koji će dobiti od koordinatora za naručivanje Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Osim ovog značajnog olakšanja za onkološke pacijente s područja Opatije, novost u spomenutoj Klinici u Rijeci je i kemoterapija koja se obavlja pomoću elastomerske pumpe i to kod kuće pacijenata, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Copy link
Powered by Social Snap