Otkriven uzrok požara koji je ubio šestero korisnika ilegalnog doma za starije!

Jasmina Grgurić
4. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Gotovo mjesec dana nakon što je u ilegalnom objektu obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe u Andraševcu izgorjelo šestero osoba, napokon je otkriven uzrok požara. Kako se sumnjalo, njega je izazvala pokvarena električna grijalica koja se zapalila, a svih šestero korisnika ugušilo se ugljičnim monoksidom.

pozar

Foto: Youtube screenshot

Stravični požar u drvenoj straćari, ilegalnom objektu obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu, uzrokovao je kvar na električnoj grijalici, pišu RTL Vijesti. Kvar je doveo do zapaljenja grijalice, zbog čega se svih šestero tamo smještenih korisnika, uglavnom nepokretnih starijih ljudi, potpuno bespomoćno usred noći u siječnju ugušilo ugljičnim monoksidom.

požar zagorje
Uhićeni vlasnici doma u Zagorju u kojem je izgorjelo šestero starijih

Vlasnici doma “Zelena oaza”, 48-godišnjakinja i 51-godišnjak uhićeni su jutros. Njih se sumnjiči za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Odvjetnik vlasnice doma, Igor Cišper je nakon završetka ispitivanja u policiji rekao da njegova braniteljica nije iznosila obranu. Supružnici su potom dovedeni pritvorskom nadzorniku, a tijekom poslijepodneva bi trebali biti ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu.

Dvorišni drveni objekt koji je izgorio nije imao nikakve dozvole za rad, a u njemu su se tijekom noći nemoćni i stari ljudi nalazili bez zakonski propisanog 24-satnog nadzora. Sav taj nemar koštao ih je života koje su izgubili ispod svakog ljudskog dostojanstva na najtragičniji mogući način.

Otkriven uzrok požara koji je ubio šestero korisnika ilegalnog doma za starije!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap