Otkrili smo kako ste točno saznali da starite: ‘Prvi znak starenja je bila prva penzija’

Ana Kanazir
1. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Znakovi starenja su različiti, a u našoj prošloj anketi ste nam otkrili kako je vas 288, odnosno 30,67 posto kao prvi znak starenja primijetilo razne zdravstvene tegobe. Također, vas 248 ili 26,41 je kao prvi znak navelo sijedu kosu. Iduće na redu, s 241 vaših glasova, odnosno vas 25,67 je počelo drugačije razmišljati o životu.

Starija gospođa u haljini sa šeširom

Starenje | Foto: Pexels

Na zadnjem mjestu znakova starenja koje ste prve primijetili su bore i promjene na koži, za koje je glasalo vas 162 ili 17,25 posto. Kako god bilo, znakovi starenja su normalni i samo ih treba prihvatiti.

Znakovi starenja mogu biti različiti, od fizičkih do psihičkih promjena, a važno je znati da je to sve potpuno normalno i da dolazi s godinama. Promjene je potrebno prihvatiti kao dio procesa starenja i zavoljeti ih kao dio sebe.

Osim rezultata ankete i vaših glasova, na našem smo Facebook profilu dobili i različite komentare. Tako su neki prvo primijetili promjene na koži, dok je nekima prvi znak starenja bila prva mirovina.

Donosimo nekoliko najzanimljivijih komentara: “Prvi znak starenja je bila prva penzija”, “Želja za mirovinom”, “Naborana koža vrata i viseći podbradak”, “Prihvatili ili ne, starenje je normalni tijek života. Ne razmišljati o starenju nego živjeti ii uživati koliko se može”.

Anketa znakovi starenja

Anketa znakovi starenja | Foto: Mirovina.hr

Copy link
Powered by Social Snap