Oštećeno 15 grobnica u Zagrebu: Policija traži počinitelja

Ana Kanazir
30. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Dok u Zadru nema više mjesta na groblju, u Zagrebu je na groblju Miroševac netko uništio 15 obiteljskih grobnica. Ne zna se tko je točno napravio ovaj zločin, a kriminalističko istraživanje se tek treba nastaviti. Zasad je poznato kako su nadgrobne ploče pomicane i oštećene, a kontaktirana je većina vlasnika.

groblje

Groblje | Foto: Unsplash

Oštećenje grobnica, na žalost, nije rijetkost, a to pokazuje i najnoviji slučaj u Zagrebu. Tako je u utorak u Dubravi na gradskom groblju Miroševac netko oštetio 15 grobnica. Tek treba utvrditi sve detalje, a moguće je da je do uništavanja došlo zbog želje za krađom.

Kao što smo već pisali ovdje, zadarsko groblje je u problemima jer na njemu nema više mjesta za grobnice pa se trenutno pokojni pokapaju u zemlju. S druge strane, povremeno pišemo i o krađama na grobljima ili o uništavanju grobnica, a upravo to se sada i dogodilo.

U Dubravi, na adresi Aleja tišine, na gradskom groblju Miroševac je nepoznati počinitelj kroz neutvrđeni period oštetio ukupno 15 obiteljskih grobnica. Ovu informaciju su u policiji dobili od odgovorne osobe groblja, a odmah je utvrđena i kontaktirana većina vlasnika, njih devet o ovom nesretnom slučaju. Očevidom je utvrđeno da su nadgrobne ploče pomicane i oštećene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap