Osijek otvorio treći dnevni boravak za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
24. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Osječki umirovljenici imaju novo mjesto za druženje i provođenje slobodnog vremena. Grad Osijek uredio je i opremio prostor dnevnog boravka, trećeg na gradskom području. U uređenje i opremanje uloženo je 200.000 kuna.

Novi dnevni boravak u Osijeku Foto: Grad Osijek

Novi dnevni boravak u Višnjevcu otvorio je gradonačelnik Ivan Radić ističući kako je cilj poboljšati kvalitetu života osječkih umirovljenika.

Umirovljenicima pomažu i mjesečnim dodatkom

”U Osijeku živi oko 30 tisuća umirovljenika o kojima uistinu vodimo brigu. Razvijamo velik paket mjera kako bi naši umirovljenici imali što kvalitetniji život. Jedna od mjera je i ovaj boravak u Višnjevcu gdje će moći kvalitetno provoditi vrijeme, družiti se, imati edukacije i druge aktivnosti”- rekao je gradonačelnik Radić.

novac
Grad umirovljenicima pomaže svaki mjesec, podiže cenzus, a novac daje i starijima bez posla!

Osijek za umirovljenike ima redovnu novčanu pomoć od 300 kuna u obliku mjesečnog dodatka, dok je rekordnih čak deset tisuća osječkih umirovljenika lani dobilo božićnice. Isplaćuju i uskrsnice, sufinanciraju javni prijevoz te projekte umirovljeničkih udruga. Radić obećaje da će tim tempom za umirovljenike nastaviti i u budućnosti.

Ovo je treći dnevni boravak na području Osijeka, kojima su “pokriveni” istočni dio i centar, a sada i zapadni dio grada. U Višnjevac će, očekuje se, dolaziti i umirovljenici iz Josipovca. Dnevni boravak uređen je u dosad 30 godina zapuštenom prostoru, čime je spriječena njegova daljnja devastacija.

Od 9 do 17 sati za oko 60 korisnika o kojima brinu dvije domaćice

Novootvoreni dnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu bit će otvoren svakog radnog dana od 9 do 17 sati. Grad je angažirao i dvije domaćice koje brinu o prostoru, ali i o samim korisnicima, njih otprilike 60.

Novi dnevni boravak u Osijeku Foto: Grad Osijek

Riječ je inače o aktivnosti u okviru projekta Umirovljenici zajedno protiv socijalne isključenosti kojega u partnerstvu provode Grad Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Udruga Umirovljenici zajedno i DKolektiv.

Projekt je koristan ne samo umirovljenicima već i njihovim članovima obitelji. Omogućava im slobodno obavljanje svakodnevnih obveza dok im član obitelji vrijeme provodi u poludnevnom boravku uz kvalitetne sadržaje. Takvim boravcima ujedno se smanjuje potreba za institucionaliziranim smještajem umirovljenika. Projekt je vrijedan nešto više od milijun kuna i sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond, naglašavaju iz Grada Osijeka.

Osijek otvorio treći dnevni boravak za umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap