Opreza nikada dosta: Curenje plina izazvalo eksploziju u kući 86-godišnjaka

Ana Kanazir
19. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Jučer je u popodnevnim satima policija u Rovinju zaprimila dojavu o eksploziji u obiteljskoj kući i to zbog curenja plina koji je došao u kontakt s vatrom. Na svu sreću, nitko nije ozlijeđen, ali je 86-godišnjaku nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Plinske boce različitih boja koje stoje uza zid

Plinske boce | Ilustracija: Pixabay

Curenje plina je vrlo opasno jer ne postoje znakovi da je došlo do ove situacije, a u dodiru plina s vatrom dolazi i do eksplozije. Upravo to se dogodilo i u domu umirovljenika u Rovinju, ali bez značajnih posljedica.

U obiteljskoj kući u Rovinju je došlo do eksplozije koja je nastala zbog curenja plina koji je došao u doticaj s vatrom. Kako su objavili iz PU Istarske, obavljenim očevidom je utvrđeno kako je do eksplozije došlo uslijed nestručnog rukovanja s plinskom bocom. Točnije, vlasnik nije pravilno postavio gumicu na zaštitni ventil plinske boce. Policija će o svemu ovome obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Ipak, kako se ovo ne bi dogodilo i drugima, postoje načini kako provjeriti koliko ima plina i kako provjeriti curi li plin, a sve možete pročitati na našem sestrinskom portalu baustela.hr. Više možete vidjeti i u videu ispod:

Copy link
Powered by Social Snap