Općina Viškovo će provoditi poseban projekt za starije osobe i osobe s invaliditetom

Ana Kanazir
20. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Općina Viškovo je dobila Odluku o financiranju projekta ‘Ruke pomažu – faza 3’. Partner projekta je Općina Klana, a u sklopu ovoga će se zaposliti ukupno 12 osoba koje će u dvije navedene općine pružati pomoć osobama starijima od 65 godina i osobama s invaliditetom.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu

Pomoć starijima | foto: Pexels, Matthias Zomer

Pomoć starijim osobama uvijek dobro dođe, a posebno u manjim općinama i mjestima. Upravo je zato sve iz dvije općine na području Rijeke razveselila vijest o dobivanju sredstva za projekt ‘Ruke pomažu‘.

Općina Viškovo je dobila Odluku o financiranju kojom je odobreno 540.000 eura bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna za provođenje projekta ‘Ruke pomažu – faza 3’. Ovaj projekt se bazira na pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, piše riportal.net.hr.

Plan je tako zaposliti ukupno 12 osoba koje će u Viškovu i Klani pružati pomoć u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i osobama s invaliditetom. Prvo će se tako potpisati Ugovor o dodjeli sredstava, provest će se i radionice, a onda će se i objaviti Javni poziv na koji će se zainteresirani korisnici moći prijaviti.

Copy link
Powered by Social Snap