Oldushka – modna agencija koja zapošljava isključivo osobe starije životne dobi

Jelena Ratko
16. veljače 2018.
Novosti
A- A+

OLDUSHKA je prva modna agencija u Rusiji koja zapošljava i predstavlja starije od 50 godina. Trenutno unutar agencije djeluje oko 20 modela oba spola, a fotografije koje Oldushka dijeli na društvenim mrežama odišu mladošću i pozitivnom energijom.

Foto: Oldushka | facebook.com/oldushka

Godine 2012. blog Oldushka dobio je potporu Benettonovog dobrotvornog fonda Unhate, kao društveno značajan projekt usmjeren na privlačenje pozornosti na probleme starenja. Novac od potpore ulaže se u stvaranje fotoalbuma o starijima, navode na službenoj stranici agencije Oldushka.

Agencija je osnovana u ožujku 2016. Sjedište joj je u Moskvi, a predstavništva ima u St. Petersburgu, Chelyabinsku i Omsku. Na službenoj web stranici agencije moguće je pronaći sve informacije o modelima (dob, visina, proporcije), kao i kontakt za prijavu.

Raznolikost dobnih skupina na modnim pistama drastično se povećala u posljednjih nekoliko sezona. Jesensku kolekciju 2017. popularnog belgijskog brenda Dries Van Noten predstavljali su mahom modeli u svojim pedesetim godinama. Carmen Dell’Orefice koja je zatvorila modnu reviju kineskog dizajnera Guo Peia tada je imala 85 godina, a među modelima koji su predstavljali kolekciju dizajnerice Simone Rochae našle su se 72-godišnja Jan de Villeneuve i 73-godišnja Benedetta Barzini. Modeli sijede kose na velika vrata ulaze “u modu”, a Oldushka je prvi primjer agencije koju zanimaju isključivo oni.

Stariji modeli surađuju s mlađima na snimanjima za modne kampanje. Ipak, prije svega se od njih traži da samostalno stvaraju sadržaj za potrebe agencije pred kamerom ili fotoaparatom.

U agenciji Oldushka trenutno je zaposleno oko 20 modela, a primaju i nove članove. Modeli koji trenutno rade za agenciju starosti su od 65 do 80 godina, uz jednu iznimku.

Najmlađi model i jedini mlađi od zadane dobi od 50 godina je Sergey (45) koji je angažiran od strane agencije zato što izgleda znatno mlađe od očekivanog za njegovu životnu dob, pa mu, izlgeda, predviđaju svijetlu budućnost u modnoj industriji za starije.

Lijepe crte lica nikada ne stare. Na fotografijama s web stranice agencije modeli izgledaju mladoliko i “svježe” sa svim svojim borama, a sijede vlasi daju im dodatnu dozu šarma i originalnosti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap