Oglasi prepuni ponuda za vezu i brak, ali ne mladih, nego onih u 60-ima!

Jasmina Grgurić Zanze
28. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Da je ljubavna potraga prepuna ponude i potražnje, svjedoči sve veći broj oglasa za vezu i brak. Oglasnik tako vrvi napisima starijih od 60 godina. I možda biste se iznenadili, ali među njima nisu samo muškarci, nego i gospođe u godinama koje traže partnera.

Ilustracija: Pexels

Kada pomislimo na spojeve, nekako ih automatski vežemo uz mlađu populaciju. Mladi su u današnje vrijeme razvili čitavu kulturu “dejtanja”. Za upoznavanje se danas koriste razne društvene mreže, među kojima su neke namijenjene isključivo spajanju parova. Čitav niz digitalnih platformi i aplikacija vrvi ponudom i potražnjom, no unatoč tomu ljudi kao da nikada nisu bili više usamljeni i otuđeni jedni od drugih.

Za ljubav nikad nije kasno: Ivka i Ilija zaljubili se u devetom desetljeću života!   

Mladima kao prepreka na putu stoji ekran pametnog uređaja. S druge strane, veterani komunikacije uživo su starije generacije. Starost dokazano pojačava osjećaj usamljenosti i socijalne izolacije pa se umirovljenici sve češće bacaju u potragu za osobom s kojom bi proživjele stare dane. Rastava, smrt supružnika, otuđenost od obitelji, samo su neki od razloga potrage za životnim drugom.

Samo u posljednja tri dana objavljeno je “more” oglasa. Jedan se posebno ističe, što zbog podužeg teksta, a što zbog priložene fotografije. Oglas pripada najpoznatijem hrvatskom neženji, pravniku Emilu Kačiću, koji srodnu dušu bezuspješno traži već godinama.

Traži lijepu, jer žene kažu da im nije važan izgled

“Tražim mladu djevojku koja je lijepa kao Mirna Maras, koja ima noge kao Severina. Šta ja za uzvrat nudim? Praktički u fizičkom smislu gotovo ništa. Ja sam sušta suprotnost. Kao što se vidi iz slike ružan sam k’o lopov, ravan k’o daska, noge košarkaške, jedino što (tako kažu djevojke) imam dobre guzove. Reći ćete, pa zašto onda tražim lijepu curu? Pa zato što žene cijeli moj život trube na TV-u da nije kod muškaraca važan fizički izgled već da ljepota dolazi iz duše. Pa dajte da se pod moje stare dane (preš’o 4 banke, 190, VSS, Zg) konačno pojavi jedna jedina djevojka koja to stvarno i misli. S druge strane ja djevojci nudim neograničenu količinu iskrene i čiste ljubavi, dobrote, pažnje, posvećenosti, tolerancije, poštovanja. Žene su me isto tako uvjeravale da njih novac ne zanima, ipak ako slučajno neku zanima moja je materijalna situacija bajna” – stoji u potpisu Emil.

Sudbonosno "da" izrekao rekordni broj umirovljenika u povijesti Hrvatske!

Danas jedan umirovljenik traži družicu koja je najmanje 12 godina mlađa od njega.

“Muškarac, ozbiljan, 67 godina, upoznao bi slobodnu žensku osobu do 55 godina” – napisao je.

Sličan oglas samo par dana ranije objavio je i stanoviti Adem koji ima 65 godina, a traži ženu od 50 godina nadalje za vezu. Nešto više informacija o sebi otkrio je 66-godišnji udovac s Murtera.

“Muškarac 66 godina, udovac u penziji, nema djece, SSS, dobrog izgleda, iz Murtera, dobro situiran, traži za ozbiljnu vezu i brak ženu do 60 godina” – predstavio se.

Ženu za druženje i vezu želio bi upoznati i 62-godišnjak iz Istre. Tu je i jedna, kako za sebe kaže, ozbiljna gospođa.

“Ozbiljna gospođa, 65 godina, želi gospodina za život kod njega, brak prednost, inozemstvo, Njemačka, od 65 do 73 godine” – napisala je.

Dalmatinac vesele naravi poziva damu k sebi na more

Brak nudi i 60-godišnjakinja iz Zagreba koja se želi udati za ozbiljnog gospodina u 60-im godinama života, po mogućnosti da je ženik iz Splita ili Istre, ali može biti i iz Zagreba, ili kako kaže, povratnik. Starijeg muškarca traži i 62-godišnja poduzetnica, a poziva ga k sebi u Zagreb.

"Seks nije toliko čest kao u mlađim danima, ali jednom mjesečno - sigurno!"

Jedan pak muškarac u 60-ima traži ženu od 45 godina. Za sebe kaže da dobro izgleda te da je materijalno i stambeno sređen. A zaintrigirao nas je i oglas jednog Dalmatinca:

“Dalmatinac, vesele naravi, traži dragu ženu do 60 godina, vesele naravi, koja bi došla k meni na more, druženje i moguća veza.”

Dobnu granicu na čak 72 godine pomaknuo je jedan slobodni Samoborac koji traži slobodnu ženu do ove životne dobi. Ženu traži i 75-godišnji umirovljenik koji za sebe kaže da je skroman te ne pije ni ne puši, a traži umirovljenicu bez stana za zajednički život kod njega.

Na oglas se odvažio i jedan gospodin koji je već u 80-ima, traži ženu od oko 68 godina, kako je vrlo precizno naveo, a glavni aduti su mu dobra mirovina i situiranost.

Više oglasa možete pročitati ovdje.

 

Oglasi prepuni ponuda za vezu i brak, ali ne mladih, nego onih u 60-ima!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap