Održana još jedna sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, evo o čemu se razgovaralo

Ana Kanazir
31. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u petak je održana 10. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Osim što su predstavljene komunikacijske aktivnosti za provođenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, članovi su informirani o isplatama umirovljenicima, ali i o raznim aktivnostima za starije osobe.

Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe

Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe | Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Na sjednici su sudjelovali državni tajnici, predstavnici umirovljeničkih udruga, kao i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

kreativni u mirovini
Projekt Kreativni u mirovini: 'Sudjelovanjem na radionicama umirovljenici stječu nova znanja i vještine'

Novoizabrani član Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, Ivan Vidiš je istaknuo pomake koji su rezultat rada Nacionalnog vijeća. Osim toga, na sjednici su predstavljene aktivnosti za provedbu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju od 1. siječnja o čemu smo pisali ovdje. Također, članovi su informirani o isplati jednokratnih novčanih primanja umirovljenicima u 2021. i 2022. godini kao i isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima prava iz sustava socijalne skrbi radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Predstavljene su i dodatne akcije i aktivnosti za građane starije dobi u sklopu integriranog pristupa u zaštiti starijih osoba, a pričalo se i o aktivnostima u sklopu projekta ‘Aktivni u mirovini’ o kojem smo pisali ovdje.

Predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske su iznijeli svoje prijedloge vezane za poboljšanje materijalnih i socijalnih prava te položaja umirovljenika, a izrazili su i spremnost na suradnju sa svim uključenim resorima.

Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap