Održan prvi turnir novog sporta Hodometa u Hrvatskoj: Igrali samo stariji, trčanje zabranjeno

Ana Kanazir
10. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Prvi turnir Hodometa, odnosno hodajućeg nogometa održao se ove subote na Šestinama u organizaciji udruge Sijede vrijede. Iako izgleda kao nogomet, pravila su puno drugačija, a jedno od glavnih pravila je da ga smiju igrati samo starije osobe, dok je trčanje zabranjeno.

hodomet

hodomet | foto: press

Turnir Hodometa je odigran pred punim tribinama na ŠRC Šestine, a podršku igračima su pružile obitelji i prijatelji igrača i nogometa. Postavljena je i spomen ploča kako bi se obilježio novi sport. Počasni sudac na ovom događaju bio je poznati voditelj Goran Milić.

nogomet
Prvi puta u Hrvatskoj predstavljena nova rekreacijska igra za starije osobe - hodomet

Sve ekipe su pobjednici

Osim igrača, važnu ulogu su imali i suci s međunarodnim licencama na čelu s Darkom Cvitkovićem koji su sudili prema pravilima Svjetske organizacije hodometa FIWFA-e (The Federation of International Walking Football Association), koja je udruzi Sijede vrijede pružila potporu i primila je u svoje članstvo. Sudionici su bile četiri momčadi: SUPERSTARci“, „STARI PLEHOVI“, „SELAČKI BAKANI“ iz Selca, te ženska ekipa „CURKE“. Pobjednici su bile sve četiri ekipe te su svi dobili pobjedničke pehare. Planovi su dalje razvijati hodomet i širiti ga i u druge gradove hrvatske.

Ova igra postoji u svijetu, a osmišljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu 2011. Posebnost je ta što glavnu ciljanu skupinu čine sve muške osobe starije od 60 godina i ženske osobe starije od 40 godina. Ima neobična pravila, ali i mnoge prednosti za zdravlje o kojima smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap