Odlazak velikana: U 67. godini preminuo glumac Ivo Gregurević

Jasmina Grgurić
2. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Jedan od najvećih glumaca preminuo je iznenada u 67. godini života. Pronađen je večeras u svojem stanu u Zagrebu, ali zasad nema informacija o uzrocima smrti.

Ivo Gregurević Snimak zaslona/Youtube

Hrvatski filmski, kazališni i televizijski glumac Ivo Gregurević rođen je 7. listopada 1952. godine u Donjoj Mahali nedaleko od bosansko-hercegovačkog Orašja. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti, a na platnu se prvi put pojavo 1977. godine u Žižićevu filmu “Ne naginji se van” u glavnoj ulozi provincijalca na radu u Njemačkoj.

Gregurević je poznat po brojnim filmskim, televizijskim, ali i kazališnim ostvarenjima. Bio je prvi izbor brojnih uvaženih redatelja, Zorana Tadića, Rajka Grlića, Branka Šmita, Krste Papića i ostalih. Publika ga najviše pamti po seriji Velo misto te ulogama u Mećavi, Čaruzi, Osuđenima, Životu sa stricem te raznim drugim ostvarenjima.

Prvak drame zagrebačkog HNK i velikan filma nikada nije zaboravio kraj iz kojega je potekao pa je tako sve do smrti bio jedan od organizatora Dana hrvatskog filma Orašje.

Gregurevića je publika rado pratila i u popularnim serijama Mamutica, Stipe u gostima, Naši i vaši, Novo doba i Operacija Barbarossa, a uživala ga je gledati i u filmovima Što je muškarac bez brkova, Ne dao Bog većeg zla, Duga mračna noć, Metastaze, Sokol ga nije volio te razni drugi.

Odlazak velikana: U 67. godini preminuo glumac Ivo Gregurević
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap