Odmetnuti SDP-ovci osnivaju novu stranku, mogao bi ju voditi bivši ministar rada

Josip Mihaljević
2. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska će uskoro dobiti još jednu političku stranku, ali s nešto poznatijim licima. Radi se o odbačenim SDP-ovcima koji su okupljeni u saborski klub Socijaldemokrati. Nedavno su predstavili program, a stranku bi trebao voditi bivši ministar rada Davorko Vidović.

socijaldemokrati

Foto: Socijaldemokrati.hr

Hrvatska će u srpnju dobiti još jednu političku stranku, a jezgru čine izbačeni članovi SDP-a koji su okupljeni u saborskom klubu Socijaldemokrati, donosi Jutarnji list. Socijaldemokrati su za sada osnovali udrugu i podružnice diljem hrvatske, ali će se ipak odlučiti na registraciju političke stranke.

“To je zahtjevan posao, no pokušat ćemo ga dovršiti prije ljetne stranke. Dotad ćemo imati osnivačku skupštinu, a na jesen bi se napravila programska fešta na kojoj bismo demonstrirali politički profil”, kazao je za Jutarnji list Davorko Vidović, saborski zastupnik i potpredsjednik Sabora.

Kako doznaje Jutarnji list, upravo bi Vidović trebao biti jedan od izglednijih kandidata za predsjednika. Inače, među aktivnijim članovima stranke bivši je šef SDP-a Davor Bernardić, a tu su još i bivši SDP-ovi veterani poput Vesne Nađ, Domagoja Hajdukovića, Rajka Ostojića, Franka Vidovića…

Okosnice programa vrte se u četiri kategorije, od povećanja dobrobiti pojedinca i klimatskih promjena te društvenih i državnih pitanja.

“Što se tiče prvog dijela, sve što se radi, mora biti vrednovano time da građani žive bolje, ne samo da imaju veće plaće i mirovine, nego i da budu sigurniji i zadovoljniji zdravstvenom zaštitom, obrazovanjem i drugim uslugama”, objasnio je Vidović za Jutarnji list.

Odmetnuti SDP-ovci osnivaju novu stranku, mogao bi ju voditi bivši ministar rada
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap