Od5Do95: Posjetite virtualni muzej ženske usmene povijesti

Josip Mihaljević
27. rujna 2019.
Novosti
A- A+

U sklopu projekta „Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost“, u četvrtak, 3. listopada u Centru za ženske studije (Dolac 8) s početkom u 11:00 udruga K-zona organizira predstavljanje multimedijalnog umjetničkog projekta Od5Do95, s fokusom na priče žena starije životne dobi. Projekt će predstaviti jedna od autorica projekta, Arijana Lekić-Fridrih.

foto

Foto: Press

Od5Do95 je multimedijalni umjetnički projekt posvećen prenošenju ženskih priča i iskustava. Djevojčice, djevojke i žene progovaraju kako je biti žena u Hrvatskoj te po čemu se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka, pri čemu svaka od protagonistica simbolično predstavlja jednu godinu života – od 5 do 95 godina. Na ovom predstavljanju naglasak će biti na pričama žena starije životne dobi, važnim događajima koji su ih obilježili, majčinstvu, (ne)ostvarenim ambicijama, položaju žena nekad i sad…

Osim samih priča, projekt uključuje i niz drugih sadržaja poput foto galerije predmeta iz osobne ženske povijesti protagonistica, galerije fotografija koja se bazira na linkovima i citatima vezanim uz broj koji predstavlja dob protagonistice ili fotografije ili snimke ženskih ruku kao svojevrsnog ženskog arhetipa. Svi su sadržaji dostupni na web stranici i YouTube kanalu. Projekt se kontinuirano provodi od 2016. godine, a trenutno je dostupno 110 video epizoda.

Događanje je organizirano u suradnji s Vox Feminae Festivalom.

Od5Do95: Posjetite virtualni muzej ženske usmene povijesti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap