Objavljeni rezultati izlaznih anketa: U četiri velika grada velike borbe za drugi krug

Josip Mihaljević
16. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

U 19 sati objavljene su izlazne ankete lokalnih izbora, a rezultati u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku otkrivaju da će se do dugo u noć voditi žestoke bitke za ulazak u drugi krug.

izlazne ankete

Foto: Nova TV

Upravo su objavljeni rezultati izlaznih anketa za lokalne izbore, piše dnevnik.hr. U Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci vodit će se žestoke bitke za ulazak u drugi krug kada je riječ o izborima za gradonačelnika.

Zagreb:

U Zagrebu uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević (Možemo!) s 48,61 posto. Druga je Jelena Pavičić Vukičević (BM365) kojoj ankete daju 11,49 posto. No, razloga za slavlje u stranci pokojnog gradonačelnika nema jer su joj za vratom Miroslav Škoro (Domovinski pokret) s 11,49 i Davor Filipović (HDZ) s 10,29 posto glasova.

Joško Klisović (SDP) osvojio je tek 6,14 posto glasova.

Split:

Suprotno svim anketama, u Splitu je najbolje prošao Ivica Puljak (Centar) s 27,41 posto glasova. Drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41, a treći Željko Kerum kojem ankete daju 16,12 posto glasova. Ostali kandidati imaju manje od 10 posto glasova.

Rijeka:

Rijeka je zadržala status SDP-ove utvrde. Izlazne ankete najviše šansi daju Marku Filipoviću (SDP) i to 29,89 posto. Za drugi krug borit će se nezavisni Davor Štimac koji je osvojio 16,25 posto i Josip Ostrogović (HDZ) kojem ankete daju 14,98 posto glasova.

Čudo će tražiti Mostov Marin Miletić koji ima 11,74 posto i PGS-ov Nikola Ivaniš kojem izlazne ankete daju 10,95 posto glasova.

Osijek

U Osijeku dojmljivo vodi mladi HDZ-ovac Ivan Radić koji je osvojio 41,45 posto glasova. U drugi krug bi trebao s Berislavom Mlinarevićem (Domovinski pokret) koji  ima dvostruko manje, 19,25 posto glasova. No, ni on nije siguran. U stopu ga prati Goran Kušec (SDP) kojem izlazne ankete daju 16,62 posto glasova.

Prvi neslužbeni rezultati u 21 sat

Prvi neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva očekuju se u 21 sat.

Tada ćete putem aplikacije mIzbori moći uživo pratiti rezultate za sve gradove i općine. Saznajte više OVDJE.

Objavljeni rezultati izlaznih anketa: U četiri velika grada velike borbe za drugi krug
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap