Zanima vas kako su glasali vaši susjedi? Evo kako pratiti rezultate uživo

Josip Mihaljević
16. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

DIP je za ove izbore pripremio mobilnu aplikaciju mIzbori putem koje možete uživo pratiti rezultate izbora u svim gradovima i općinama.

izbori

Foto: Youtube / mIzbori

Gledate li izbore na jednom unaprijed odabranom programu ili pak skačete s kanala na kanal, ovogodišnje lokalne izbore možete pratiti i na vašem mobilnom uređaju te u bilo kojem trenutku saznati najnovije rezultate za bilo koji grad ili općinu koji vas zanimaju.

DIP je za ove izbore pripremio mobilnu aplikaciju mIzbori koju možete skinuti OVDJE. U aplikaciji možete pratiti podatke o odazivu, ali i onaj zanimljiviji dio – kako izgleda izborna utrka u stvarnom vremenu. Aplikacija je iznimno jednostavna, pri dnu možete birati između gumbova Odaziv i Rezultati.

Kada odaberete rezultate dočekat će vas ovaj ekran:

mIzbori rezultat

Foto: mIzbori

Ostatak je prilično jednostavan, odaberite županiju, grad ili općinu te vrstu izbora i prikazat će vam se rezultati.

Dok se izlazne ankete očekuju odmah u 19 sati, DIP će obrađene glasove u aplikaciji pokazivati tek u 21 sat, a kako se glasovi budu obrađivali, DIP-ovi rezultati će se ažurirati svakih 15 minuta.

Inače, na DIP-ovim stranicama izbore ćete moći pratiti još detaljnije. Tamo ćete osim županije i grada/općine moći odabrati i vaše biračko mjesto pa ćete moći vidjeti kako su glasali vaši susjedi.

Zanima vas kako su glasali vaši susjedi? Evo kako pratiti rezultate uživo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap