Obiteljsko nasilje u Đurđevcu: 65-godišnjak dobio 45 dana zatvora za psihičko zlostavljanje

Jelena Ratko
9. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Stariji muškarac psovao je i vrijeđao maloljetnu djecu i suprugu. Za psihičko maltretiranje i povredu dostojanstva je dobio 45 dana zatvora.

Foto: pixabay.com

Muškarcu iz okolice Đurđevca prijeti vrijeme iza rešetaka nakon što je, prije desetak dana, počinio obiteljsko nasilje u svojoj obiteljskoj kući, prenosi Podravski.hr.

Prema presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, gdje je po žurnom postupku priveden nakon zadržavanja na policiji, 65-godišnji nasilnik je od 19.30 do 22.30 sati priredio pravi pakao svojim najbližima koje je psihički maltretirao, uznemirio ih i povrijedio njihovo dostojanstvo.

Četvero svojih unuka iz čistog je mira opsovao, govoreći im ružne riječi koje djeca stara 10, 12, 14 i 15 godina nikako nisu zaslužila. Zatim je psihički zlostavljao suprugu kojoj je psovao mater i vikao: “kak si odurna, gledaj se u zrcalo, ja sam gazda u kući i radit ću što ja hoću”.

To je povrijedilo suprugu, pa mu je zauzvrat, ali i kako bi se obranila od nasilnika, pozvala policiju. Đurđevački su policajci nasilnika priveli u postaju, a iako dosad nije prekršajno kažnjavan, priveden je na Prekršajni sud.

Dežurni sudac Dario Kuzmić nasilnika je kaznio s 45 dana zatvora. Ipak, tamo neće morati ići ako u roku od godine dana ne počini novi isti ili teži prekršaj. Mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.