Nužda zakon mijenja – Bandić najavio poskupljenje karte od četiri kune, a ZET ga demantira

Jelena Ratko
11. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Prije malo više od godinu dana, uvedene su u javni prijevoz u Zagrebu polusatne karte za četiri kune. Bandić sada najavljuje poskupljenje istih, i to od minimalno dvije kune – s četiri, na šest. ZET se pak oglasio priopćenjem kojim demantira gradonačelnika.

Foto: srednja.hr

Početkom prošle godine uvedene su jeftine kartice po cijeni od četiri kune za 30 minuta vožnje. Oduševljena javnost tada je gotovo pa prestala kupovati one od deset, koje traju punih sat vremena. Milan Bandić sada najavljuje poskupljenje ružičastih kartica, što bi moglo promijeniti navike korisnika javnoga prijevoza.

U emisiji “Zagrebi po Zagrebu” za Radio Sljeme, gradonačelnik Bandić izjavio je kako su karte po cijeni od četiri kune smanjile prihod ZET-u, zbog čega mora doći do ponovne promjene.

Prije otprilike šest mjeseci, u istoj emisiji, Bandić je najavio uvođenje karte između postojeće dvije, koja će trajati između 30 i 60 minuta, te će koštati šest ili sedam kuna. Međutim, došlo je do promjene plana.

“Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune – ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit’ da bude osam. Moja ideja će biti šest.”, rekao je Bandić.

Nije poznato još hoće li grad Zagreb morati oprostiti od ružičastih kartica koje je tako brzo zavolio jer se oglasio i ZET koji demantira gradonačelnika.

“Vezano za medijske napise o poskupljenju ZET-ovih karata, obavještavamo vas da će cijena pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom u trajanju od pola sata i dalje iznositi 4 kune. S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za 6 kuna. Tako će putnici moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna”, poručili su iz ZET-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap