Novo mjesto za zabavu i učenje: Kvizovi kakve do sad niste vidjeli!

mirovina.hr
4. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Ako ste od onih koji vole gledati kvizaške emisije i često na glas komentirate i odgovarate na pitanja umjesto natjecatelja, imamo dobre vijesti za vas! Naš sestrinski portal, srednja.hr, predstavio je svoj novi projekt – platformu za kvizove na kojoj možete otkriti što sve ne znate, i istovremeno se dobro zabaviti!

kvizovi.srednja.hr

kvizovi.srednja.hr

Nakon višegodišnjeg iskustva s kvizovima na samom portalu, srednja.hr predstavila je beta verziju nove platforme – Kvizovi.

Ali, ovo nisu samo kvizovi – ova platforma može poslužiti kao virutalno mjesto za učenje i otkrivanje onoga što ne znate. Po prvi puta, stvorena je platforma u kojoj možete odgovarati na pitanja, ali ih i postavljati. Osim što možete naučiti puno toga i informirati se u raznim područjima, možete i svoje znanje prenijeti na druge kroz stvaranje vlastitih tema, podtema i pitanja.

Na početnoj stranici Kvizova nalaze se pitanja preporučena za svakog pojedinačnog korisnika.

Odgovarajući na pitanja sustav bilježi kako ste odgovorili na pitanje u odnosu na druge korisnike i shodno tome vam daje ocjenu unutar podteme i teme u kojoj se pitanje nalazi. Na taj način možete vidjeti koliko znate ili ne znate u odnosu na druge korisnike. Konačno, na svom profilu možete vidjeti sveukupnu ocjenu svojeg znanja u odnosu na svoje vršnjake.

Proširite horizonte svoje informiranosti

Kako smo već napomenuli, ovaj sustav omogućava otkrivanje onoga što ne znate. Na koji način? Kada odgovorite na sva pitanja unutar jedne podteme, ponudit će vam se druge podteme koje su na neki način povezane s podtemom koju ste riješili. Tako možete otkrivati nova područja znanja i širiti horizonte svoje informiranosti.

Također, možete iskoristiti ovaj sustav kao platformu za stvaranje vlastitih kvizova. Unesite svoja pitanja, stvarajte vlastite teme i podteme, naučite novim činjenicama ostale unutar sustava i pratite kako i koliko ostali korisnici odgovaraju na vaša pitanja. Svako pitanje se može lajkati i dijeliti na društvenim mrežama, tako da možete ostvariti društveni status najboljeg postavljača pitanja u Hrvatskoj i šire!

kvizovi.srednja.hr

Kada odgovorite na jedno pitanje, sustav vam odmah pokaže jeste li odgovorili točno ili netočno. Nakon toga odmah prelazite na drugo pitanje, osim ako želite pauzirati pitanje da biste ga lajkali, podijelili ili komentirali.

Sustav omogućava stvaranje privatnih podtema, gdje je moguće postaviti bilo koja pitanja koja smatrate bitnima. Pitanja iz privatnih podtema mogu vidjeti samo oni koji imaju direktnu poveznicu na njih. Ta pitanja nisu vidljiva za sve korisnike. Na taj način možete kreirati posebne kvizove samo za vas i vaše prijatelje i obitelj, i provjeriti njihovo znanje u temama od vašeg interesa. Ako želite, možete napraviti i kviz isključivo o vašoj obitelji. Naučite svoje unuke tko su bili i kako su se zvali njihovi preci!

I mi ocjenjujemo, ali ne kao u školi, nego od 1 do 10!

Na vlastitom profilu možete vidjeti statistiku svojih ocjena prema temama i podtemama pitanja na koja ste odgovorili, kao i sama pitanja na koja ste dali odgovore. Isto tako, moguće je vidjeti i pitanja koja ste postavili te statistiku kako su drugi korisnici na njih odgovarali. S obzirom na to imate li javni ili privatni profil, možete odlučiti želite li da drugi korisnici mogu vidjeti statistiku vaših odgovora na pitanja. Svi korisnici uvijek mogu vidjeti pitanja koja ste postavili, osim ako se ta pitanja ne nalaze u privatnoj podtemi.

Ovdje možete vidjeti jedno od pitanja unutar sustava, a klikom na odgovor odlazite na Kvizove gdje možete nastaviti otkrivati što ne znate.

Kako biste mogli koristiti ovaj sustav morate imati svoj korisnički račun. Otvaranje korisničkog računa kao i samo korištenje ovog sustava je besplatno, a prilikom prijave traže se podaci o vašem obrazovanju i datum rođenja. Ti podaci su bitni kako bi vas mogli ocijeniti u odnosu na vršnjake, ali i kako bi mogli pratiti koja znanja različite generacije posjeduju. Informacija o stupnju obrazovanja i obrazovnim institucijama koje ste pohađali pomoći će u prikupljanju podataka koje škole i fakulteti su pohađali korisnici s obzirom na različite razine znanja.

Prijavite se u sustav!

Cilj ovakvog sustava je svakom pojedinačnom korisniku pomoći u otkrivanju novih znanja i informacija te olakšati proces učenja. Pozivamo vas da se ulogirate u sustav i napravite korisnički račun, unesete točne podatke o svojem obrazovanju i godinama i krenete istraživati. Također, pozivamo vas da kreirate vlastita pitanja i vlastite teme i  podteme te ih podijelite sa svojim prijateljima! Tehničku izvedbu projekta potpisuje 3topia.agency.

Sad kad smo vam sve rekli, vrijeme je da počnete otkrivati što sve ne znate!

Odaberite pitanje na koje mislite da znate točan odgovor i krenite dalje istraživati!

kvizovi.srednja.hr
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap