Novi gradonačelnik Makarske: Za umirovljenike stiže “zlatna kartica”

Josip Mihaljević
8. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Zoran Paunović novi je gradonačelnik Makarske, a jedno od predizbornih obećanja je uvođenje “zlatne kartice” za umirovljenike koja će im omogućiti olakšice i pogodnosti tijekom cijele godine.

paunovic zoran

Foto: Zoran Paunović (SDP) novi je gradonačelnik Makarske | Youtube screenshot

Umirovljenici Makarske trebali bi u ovom mandatu lokalne vlasti dobiti vlastitu umirovljeničku “zlatnu karticu”. Sličan projekt postoji u Splitu, a vrhunac takve mjere pokušala je u Gradu Zagrebu umirovljenicima osigurati Vesna Škare Ožbolt.

Tečaj €/kn: 7,53450

Radi se o posebnoj kartici koju mogu dobiti umirovljenici pojedinog grada, a preko nje uživati u raznim pogodnostima, popustima i olakšicama koje inače ne bi ostvarivali. Upravo je uvođenje takve zlatne kartice za starije Makarane jedno od predizbornih obećanja novog gradonačelnika Zorana Paunovića (SDP).

“Za umirovljenike ćemo stvoriti olakšice i pogodnosti koje će moći koristiti tokom cijele godine. Umirovljenici moraju imati dostojanstvenu starost. Omogućit ćemo društvene i sportske aktivnosti treće životne dobi. Novi Dom umirovljenika je nužan”, stoji u programu novog gradonačelnika Paunovića.

Detalji još uvijek nisu poznati, no umirovljenici će sigurno objeručke prihvatiti bilo kakvu pomoć koja im pomogne izgurati mjesec s malim mirovinama.

Još jedan fokus novog gradonačelnika, koji će možda nešto teže zaživjeti među Hrvatima, jest uključivanje starijih u sportske sadržaje.

penzo2
Hrvatska na dnu još jedne europske ljestvice, ali za ovo nisu krivi političari

“Sport mora biti platforma za starije ljude. Tu automatski imate navezano i zdravstvo. Ako vi preko sporta uvlačite stariju generaciju u sport, na taj način napravit ćete prevenciju bolesti, imat ćete manji pritisak na Dom zdravlja”, kazao je u jednom od svojih predizbornih nastupa.

Inače, Hrvati su na dnu ljestvice u EU po broju starijih koji se bave sportom, ali za to je djelomično krivac i nepostojeća javna infrastruktura, posebice ona prilagođena starijima, koja bi im omogućila češće bavljenje sportom.

Novi gradonačelnik Makarske: Za umirovljenike stiže “zlatna kartica”
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap