Nove kazne u prometu na djelu: 56-godišnjak s Krka kažnjen s 30 tisuća kuna

Josip Mihaljević
22. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama stupio je na snagu 1. kolovoza, a za brojne prekršaje u prometu kazne su porasle. U Krku je 65-godišnji vozač dobio 30 tisuća kuna kazne jer je vozio u alkoholiziranom stanju i odbio alkotest.

primorsko goranska

Foto: PU primorsko-goranska

U utorak, 20. kolovoza policija je u Krku zaustavila osobno vozilo marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, starosti 56 godina.

voznja
Od danas su na snazi strože kazne u prometu, pogledajte nove novčane iznose prekršaja

Policija je utvrdila kako je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je do siječnja 2020. godine na snazi važeća zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, a iako vidno alkoholiziran odbio je ispitivanje radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Spomenuti vozač je isključen iz prometa, a kako je utvrđeno da je već ranije sankcioniran zbog počinjenja prometnih prekršaja uhićen je i tijekom jučerašnjeg dana doveden na Općinski sud Crikvenica, Stalna služba u Krku. U žurnom postupku presudom navedenog suda izrečena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 30.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju 18 mjeseci.

Da se ovo kojim slučajem dogodilo umirovljeniku s prosječnom mirovinom od 2.436 kuna, iznos kazne bi ga koštao otprilike kao mirovina za punih godinu dana (29.232 kuna).

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap