Nova prijevara: 66-godišnju Varaždinku namamio u poštu po paket, a zatim joj provalio u kuću

Milan Dalmacija
16. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Nepoznati počinitelj doveo je u zabludu 66-godišnju Varaždinku te je namamio da ode u poštu preuzeti paket koji zapravo nije postojao. Dok je ona bila u pošti, provalio je u njenu kuću, ispreturao namještaj i ukrao nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

poštar

Foto: Unsplash

Da su prevaranti sve domišljatiji u svojoj želju da se dokopaju tuđeg novca i drugih vrijednosti, potvrđuje i slučaj kojeg je zabilježila varaždinska policija. Nepoznati je muškarac, naime, u srijedu prijepodne nazvao 66-godišnju ženu iz Varaždina i predstavio joj se kao poštar.

bitcoin store
Policija upozorava: Prevaranti nude građanima 'ulaganje u kriptovalute', obratite pažnju na pozive s jednog broja

Rekao joj je da ju na pošti čeka paket i zamolio ju da ga dođe preuzeti. Žena je, ništa ne sluteći, otišla na poštu, gdje su joj rekli da nemaju nikakav paket na njeno ime. Kad se vratila kući, shvatila je da je netko u nju provalio, porazbacao stvari i pootvarao ormare u svim prostorijama.

Prevarena 66-godišnjakinja je tako ostala bez nakita vrijednog nekoliko tisuća kuna. Iz Policijske uprave varaždinske poručili su da rade na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela te su apelirali na građane da ne nasjedaju na slične pozive te da se dodatnim provjerama na pošti ili u dostavnim poduzećima zaštite od potencijalnih krađa i prijevara.

Dodajemo da se prevaranti često predstavljaju kao policajci, službenici banaka ili drugih novčarskih institucija te da najčešće traže novac na provjeru zbog krivotvorenja. Na taj je način u Zagrebu skupina od 17 prevaranata od umirovljenika izvukla više od 1,3 milijuna kuna, o čemu smo već pisali. Također, prevaranti nude osobama i ulaganje u dionice ili kriptovalute i na taj način izvlače novac starijih osoba, a ima i onih koji igraju na emocionalnu kartu pa se predstavljaju kao zaljubljeni muškarci ili žene koje žele zajednički život, o čemu smo također pisali.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap