Ako niste dobili novčanu pomoć Grada Zagreba, imate još dva dana da je pokupite

Josip Mihaljević
24. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec svibanj 2018. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte. Isplata preko tekućih računa počela je 16. svibnja, a preko Hrvatske pošte 18. svibnja. Ako obavijest niste primili na kućnu adresu, možete ju podići u poštanskim uredima u naredna dva dana.

umirovljenici

Foto: zagreb.hr

Novčanu pomoć iz proračuna grada Zagreba trenutno prima 11.654 umirovljenika, no tu su još neki oblici financijskih i ostalih potpora koje možete ostvariti, poput besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja i slično. Za detaljan pregled kojih pet vrsta pomoći možete primiti, kao i uvjete za ostvarivanje pomoći – možete pogledati na ovom linku.

Ovih pet vrsta pomoći mogu ostvariti starije osobe na području grada Zagreba

Ukoliko vas je isplata za mjesec svibanj nekako zaobišla, a imate pravo na ostvarivanje iste – isplatu ćete moći podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate, tj. naredna dva dana.

Ponovimo gradivo, umirovljenici koji primaju novčanu pomoć razvrstavaju se u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap