Ni crkva ne može protiv inflacije, poskupjela vjenčanja i sprovodi: ‘Prestrašno, skupo je i umrijeti i živjeti’

Ana Kanazir
30. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

U župe diljem Hrvatske stigli su novi taksovnici iz biskupija. Po njima se vidi kako su cijene usluga promijenjene i to zbog uvođenja eura. Ipak, cijene nisu samo promijenjene, one su i puno, puno veće nego što su bile do sada. Neki građani nemaju ništa protiv podizanja cijena, dok su drugi ostali u šoku.

Foto: Pixabay

Već smo se naviknuli na razne poraste cijena u trgovinama, ali i veće cijene raznih usluga. Čini se kako je iduća na redu – crkva. Tako je objavljen novi taksovnik koji je vrlo brzo izazvao reakcije građana.

taksovnik

Taksovnik biskupija | foto: Screenshot župa sv. Nikole Tavelića

Novi taksovnik je objavila župa sv. Nikole Tavelića koja se nalazi u zagrebačkom naselju Kustošiji, a nije bilo potrebno puno vremena da se pročuje za ovu promjenu cijena. Taksovnik je objavljen na web stranici crkve, ali i na oglasnoj ploči. Prema njemu se vidi poskupljenje sprovoda i vjenčanja. Dok su neki građani iznenađeni novim poskupljenjem, drugi će ga jednostavno prihvatiti. Evo što su rekli za N1:

– Ne koristim te usluge za sad, vidim da je malo poskupilo. Vidim cjenik, što je u redu, da ljudi znaju. Smatram da nije previše. Sve je skupo, nisu pretjerali, rekao je jedan građanin.

Druga je prolaznica objasnila kako će prihvatiti cijene koje su stavljene jer joj drugo ne preostaje.

– Ako košta puno, onda nisam za. Ako je puno, puno je. A prihvatit ću, drugo mi ne preostaje, tako sve prihvaćam. Užasno se bojim toga svega, to je tema za sebe…, izjavila je žena.

Jedna umirovljenica je također iznijela svoje mišljenje te rekla kako svi dižu cijene pa i oni.

– Kad svi dižu cijene, moraju i oni, moraju i oni od nečeg živjeti. Mise su sedam eura, to je 50 kn, kao i dosad. A sve druge usluge su jednom u životu, Bože moj…, rekla je ona dok je još jedan umirovljenik komentirao poskupljenje kao prestrašno, a dodao je kako je skupo umrijeti i živjeti.

Podsjećamo vas da i dalje možete glasati u našoj anketi o blagoslovu doma:

Koliko ćete novca dati svećeniku za blagoslov kuće?

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap