Nevjerojatna presuda: 66-godišnjakinja dobila deset dana zatvora jer je isprosila – kunu i pol

Ana Kanazir
29. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Marija je osuđena na deset dana zatvora jer je prosila novac od prolaznika u Maksimirskoj ulici u Zagrebu. Dobila je kovanicu od jedne kune, dvije kovanice od 10 lipa i šest kovanica od pet lipa, odnosno sveukupno 1,50 kuna. Iako se radi o jako malom iznosu, Marica ga je morala vratiti policiji, a ako je opet ulove u prosjačenju završit će iza rešetaka.

Pixabay

Prema presudi ova je 66-godišnjakinja prije godinu dana u studenome oko 8:30 ujutro u Zagrebu na adresi Maksimirska cesta 1 od građana tražila novac, a time je i napravila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a izrečena joj je zatvorska kazna u trajanju od deset dana.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450
prositi
64-godišnjak osuđen jer je ispred trgovine prosio i dobio 37 kuna

Oduzeti su joj novci

Osim sulude kazne za prosjačenje i dobivenih samo 1,50 kuna od prolaznika, Mariji je ovaj mali iznos oduzet i predan policiji na čuvanje, a nakon pravomoćnosti presude postaje vlasništvo Republike Hrvatske, navodi Danica.hr.

Ipak, postoji jedna dobra vijest, a to je da se primjenjuje uvjetna osuda, što znači da se kazna zatvora neće izvršiti pod uvjetom da Marija u roku od tri mjeseca ne počini novi prekršaj ili više njih. Dok joj je policija pokušala uručiti poziv za ročište, ustanovljeno je da sirota Marija živi u derutnom stanu u Maksimiru koji joj je privremeno dodijelio zagrebački Centar za socijalnu skrb.

Zbog visokih cijena u trgovinama, mnogi umirovljenici prose na ulicama. Iako Marijin slučaj djeluje stvarno nevjerojatno, nedavno je sličan slučaj zabilježen i u blizini Novske, gdje je osuđen 64-godišnjak jer je ispred trgovine prosio i dobio 37 kuna, a o čemu smo pisali ovdje.

Nevjerojatna presuda: 66-godišnjakinja dobila deset dana zatvora jer je isprosila – kunu i pol
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap