Neugodno iskustvo u hitnoj: Umirovljenica (68) čekala 18 sati, kaže da se osjećala poput duha

Josip Mihaljević
3. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljenica se požalila kako je u bolnici na pomoćnom krevetu provela 18 sati nakon što je kod kuće doživjela pad – samo da bi joj doktori propisali lijekove protiv bolova i pustili je kući.

bolnicki krevet

Foto: Unsplash

Britanska umirovljenica Krystyna Scott (68) i njena kćer Cadia  ispričale su medijima ružnu priču koju je doživjela u odjelu za hitne slučajeve u Nottinghamu, piše notthingampost.com.

Naime, u svom je domu doživjela pad i mislila je da ima slomljen kuku pa je nazvala hitnu službu. Prema njenim riječima, šest je sati ležala u agoniji na podu prije nego što su je pokupili, a to je bio tek početak njenog posjeta bolnici.

Kćer zabrinuta da je u bolnici mogla uhvatiti koronavirus

bolnica
Bolnica u svađi s obitelji oko brige za stariju pacijenticu: "Voljela bih da joj prekinu tretman"

Pri dolasku u bolnicu poslali su je na rendgen, ustanovili da nema slomljene kosti, a onda su joj kazali da još netko vrijeme ostane u bolnici na promatranju. Ležala je na pomoćnom krevetu od ponoći do 18 sati popodne idućeg dana.

“Samo sam čekala i čekala i nitko mi nije govorio što se događa. Bila sam u tom pomoćnom krevetu od ponoći do oko 18:30 idućeg dana. Znam da naš zdravstveni sustav ima problema pa sam pokušala biti strpljiva jer znam da su doktori zaposleni.

Nisam im htjela smetati osim ako stvarno nije bilo hitno”, kazala je novinarima.

Njena kćer nije bila toliko strpljiva, a vijest ju je razbjesnila. Tvrdi da ne razumije zašto je toliko morala čekati, ako su joj na kraju samo došli s lijekovima protiv bolova i bez ponovnog pregleda je pustili kući:

“Ležala je u hitnoj, čekala je da se nešto dogodi. Ljudi ipak imaju pravo na dostojanstvo. Umjesto toga, oni su ju ostavili na pomoćnom krevetu i zaboravili na nju. Zašto tjerati ženu da toliko dugo čeka?

Kao da je postala duh. Mogla se zaraziti nekom drugom bolesti dok je čekala, posebice zbog koronavirusa koji se širi”, kazala je kćer Cadia novinarima.

Kćer je posebice razljutilo to što su hitnu službu morali čekati šest sati, a oni su im rekli da su bili u nevjerojatnoj gužvi:

“Ja sam bila s majkom, ali što bi se dogodilo da je neka druga starija osoba imala pad? Tada bi to bila posve drugačija priča”, kazala je Cadia.

Bolnica: “Jako nam je žao”

umiranje
Umirovljenik (91) bez rodbine sam umirao u bolnici, susjeda bijesna jer ju nisu pozvali

U službenom odgovoru iz hitne službe i bolnice su poslali ispriku obitelji Scott.

“Jako nam je žao jer nismo ranije mogli doći do spomenute pacijentice. Razumijemo da joj je to bilo stresno iskustvo, no pacijenti koji imaju probleme s disanjem ili srčane udare moraju biti prioritet.

U trenutku kada je gospođa pozvala hitnu, imali smo velik broj hitnih intervencija i nismo mogli ranije doći. Žao nam je što Krystyna i njena obitelj nisu bili zadovoljni s uslugom proteklog vikenda”, odgovorili su.

Neugodno iskustvo u hitnoj: Umirovljenica (68) čekala 18 sati, kaže da se osjećala poput duha
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap