Netko od Vatrenih prodaje brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj

Josip Mihaljević
20. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Na platformi za aukcije The Saleroom osvanuo je zanimljiv i vrijedan komad iz povijesti hrvatske prošlosti. Netko od legendarne generacije Vatrenih iz ’98. odlučio je dati svoju brončanu medalju na aukciju. Početna cijena? Prava sitnica, 7.500 eura!

aukcija medalja

Foto: Screenshot | The Saleroom

Veliki sportski uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u Francuskoj 1998. godine i danas budi tople uspomene. Mala zemlja i bronca koja je vrlo lako mogla biti zlato ili srebro, da nas je sreća pomazila.

Igrači, trener i članovi stožera su tada dobili brončana odličja, a ovih dana jedan od Vatrenih želi svoju medalju dati na aukciju. Početna cijena je prava sitnica, sedam i pol tisuća eura!

Aukcijska kuća Agon Sportsworld iz Njemačke jamči autentičnost medalje, a u opisu su napisali sljedeće:

“Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. Pobjednička medalja Hrvatske – Službena pobjednička medalja hrvatske momčadi za zasluženo treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Bronca na originalnoj trobojnoj svilenoj vrpci. Proizvođač Bertoni. Pet centimetara. Samo je 30 kopija ove medalje. Iznimno rijetka, iznimno kvalitetna”, napisali su.

Aukcija će započeti 7. prosinca u 14.30 sati po lokalnom vremenu, a završit će 8. prosinca u 11.30 sati.

Pobjedničku medalju, osim igrača, dobili su i izbornik Miroslav Ćiro Blažević, ali i članovi stožera.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap