Nestašica poznatog lijeka protiv upala: Neće biti dostupan gotovo mjesec i pol dana

Luka Kalac
20. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Točno 44 dana pacijenti će biti bez popularnog lijeka koji se primjenjuje za uklanjanje bolova i upala različitog intenziteta. Farmaceutska kompanija Novartis je prijavila nestašicu Voltarena retard Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Iza svega se krije, kako navode, problemi s proizvodnjom, a poručili su kako će ponovno biti dostupan 31. siječnja 2024. godine.

ljekarna

Foto: Unsplash

Švicarska multinacionalna farmaceutska korporacija Novartis suočava se s nestašicom popularnih tableta protiv upala, Voltaren. Ovo pomanjkanje lijeka je prijavljeno Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Riječ je o lijeku Voltaren 100 mg tablete s produljenim oslobađanjem. Od jučer, 19. prosinca, nedostupan je pacijentima i prognozira se kako ga neće biti sve do 31. siječnja 2024. godine. Iz Novartisa su objasnili kako je došlo do određenih poteškoća u proizvodnji navedenog lijeka.

Iza imena Voltaren retard je zapravo djelatna tvar diklofenak koja pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidni protuupalni lijekovi. Konkretno, Voltaren retard se primjenjuje za uklanjanje boli i upale različitog intenziteta.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap