Nema kraja poskupljenjima: U jednom domu za starije će soba s balkonom iznositi 792 eura

Ana Kanazir
20. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Dom za starije u Koprivnici je odlučio podići svoje cijene od 1. srpnja. Razlozi su mnogi, od troškova koji su veći nego ranije pa do održavanja zgrade stare 35 godina, a na cijene je utjecala i nova uredba o obračunu plaća. Tako su cijene soba sada u prosjeku veće za 25 posto, a neke cijene rastu i za 40 posto pa će soba s balkonom po novome koštati 792 eura, kako je objasnila ravnateljica doma Željka Koluder-Vlahinja.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir Papuče, šlape

Korisnici Doma za starije | Foto: Mirovina.hr

Domovi za starije su podigli svoje cijene još početkom godine, a sada im se pridružio i Dom za starije u Koprivnici. On će tako za pojedine sobe podići cijene za 40 posto, a za neke 25 posto. Najviše će porasti iznos sobe s balkonom koja će po novome koštati 792 eura.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir Papuče, šlape
Koprivnički dom za starije posluje u plusu, a na svoj smještaj čeka čak 2.700 osoba

Dom za starije osobe u Koprivnici ima velike liste čekanja pa je tako trenutno na njihovim listama 2.700 osoba, a od početka godine do svibnja su primili 150 molbi, o čemu smo pisali ovdje. Iako posluju u plusu, troškovi su poskupjeli pa su od 1. srpnja odlučili podići cijene koje se nisu dizale od 2022. godine.

O podizanju cijena su iz Doma razgovarali s osnivačem Županijom, a kao razlog su naveli veće cijene prehrane, medicinskog materijala, opreme, ali i poskupljenja usluga svih vrsta. Uz to, kao trošak ravnateljica doma navodi i održavanje zgrade stare 35 godina, a na podizanje cijena je utjecala i nova uredba o obračunu plaća, piše podravski.hr.

– Raspolažemo s 24 sobe, svi ostali su smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Upravo zbog toga smo ih poskupili za 40 posto, dok smo sve ostale kategorije soba i smještaja u prosjeku podigli za 25 posto. Sad jedna soba s balkonom u stanarskom djelu, koja je prije koštala 566 eura, po novom košta 792 eura, rekla je ravnateljica Doma, Željka Koluder-Vlahinja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap