Neka smo i to dočekali: Dovršava se Pelješki most, ministar otkrio kad se pušta u promet

Josip Mihaljević
22. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Ideja o izgradnji Pelješkog mosta datira još iz 1997. godine, a vrlo brzo bi trebao biti gotov. Ministar Oleg Butković kazao je kako se idućeg tjedna očekuje spajanje zadnjeg segmenta čelične konstrukcije, a otkrio je kada će se most službeno pustiti u promet.

pelješki most

Foto: Pelješki most | Youtube screenshot

Umirovljenici već 25 godina slušaju priče o Pelješkom mostu budući da ideja o izgradnji datira još iz 1997. godine. No, radovi su u jako naprednoj fazi, kazao  je za N1 ministar Oleg Butković:

“Pelješki most spajamo zadnjim segmentom čelične konstrukcije, bit će to veliki događaj – to će se dogoditi 28. srpnja”, poručio je Butković iz Omiša.

Nakon toga slijedi završetak mosta s pristupnim cestama, a ti radovi će se protegnuti do početka sljedeće godine. Ministar je otkrio i kada će se sve skupa pustiti u promet, dodavši kako se radi o “projektu svih projekata”:

“Sve skupa u funkciju će biti stavljeno početkom lipnja sljedeće godine”, prognozira Butković.

Iako se o Pelješkom mostu priča već 25 godina, pravi radovi su započeli u travnju 2018. Za graditelje smo angažirali kinesku tvrtu China Road and Bridge Corporation. Most je visok 55 metara, širok 21 metar, a ukupna dužina je gotovo dva i pol kilometra (2404 metra).

 

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap