Ne znate gdje odlagati izmete vaših kućnih ljubimaca? Zagrebački Holding ima odgovor

Ana Kanazir
22. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što je krenuo novi model odvajanja i prikupljanja otpada 1. listopada, brojni su građani bili poprilično zbunjeni jer nisu znali kako se pravilno odvaja otpad. Iako je svaki dan sve lakše, čini se kako je pitanje o bacanju psećeg izmeta i mačjem pijesku ostalo visjeti negdje u zraku, a Zagrebački Holding sada i na to nudi odgovor.

Kućni ljubimci i starija dob | Pixabay

Kućni ljubimci i starija dob | Pixabay

Kako bi sve bilo po pravilima, potrebno je posebnu pažnju posvetiti baš svakoj stvari koja će završiti u smeću. Tako će se novčana kazna moći dobiti i za pogrešno odlaganje psećeg izmeta i mačjeg pijeska, koji bi se trebali odlagali u spremnike za miješani komunalni otpad, ali isključivo u za to predviđene posebne košarice.

S novim modelom odvajanja i prikupljanja otpada kreću i 'policajci za smeće', evo o čemu se radi

Kazne za neispravno odlaganje

Pseći izmet bi se trebao bacati u košarice na javnim površinama koje su namijenjene samo psećem izmetu, kako su rekli iz Holdinga za Dnevnik.hr, a dodali su i kako ovih košarica u Zagrebu ima samo 425, što je premali broj na veliki broj pasa.

– U košarice za sitne otpatke odlažu se sitni otpaci koje imamo dok šećemo gradom, npr. omoti od žvaka, hrane, korištene maramice, opušci od cigareta i sl., a namjena košarica za odlaganje psećeg izmeta je drugačija i jasno je označena na tim košaricama”, upozorili su iz Holdinga.

Baš kao i kod kazni zbog neodvajanja otpada u ZG vrećice, o čemu smo pisali ovdje, i za pogrešno odvajanje izmeta kućnih ljubimaca, komunalni redari mogu napisati kaznu.

– Posjednik kućnog ljubimca dužan je odmah ukloniti fekalije kojima njegov kućni ljubimac onečisti javne površine. Komunalni redari u trenutku nadzora utvrđuju stvarno činjenično stanje, te ako utvrde da je počinjen prekršaj, postupaju u skladu s propisima, otkriveno je.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap