Napokon se javio ministar Aladrović: Aferu ne komentira, nabraja svoje ministarske uspjehe

Josip Mihaljević
2. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ministar rada Josip Aladrović jučer se obratio javnosti putem društvenih mreža, samo nekoliko sati nakon što je DORH od Vlade zatražio odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv njega. Nejasno je što je ministar htio poručiti, a premijer Andrej Plenković danas kaže kako će se DORH-ov zahtjev proučavati “koliko god bude trebalo”.

aladrovic stozer

Foto: Josip Aladrović | FB screenshot

Putem Facebooka oglasio  se jučer ministar rada Josip Aladrović, samo nekoliko sati nakon što je DORH od Vlade zatražio odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv ministra, odnosno skidanje imuniteta. Podsjetimo, izbijanjem afere o namještanju natječaja bivšeg ministra Darka Horvata dio sumnje bačen je i na aktualnog ministra rada, kojeg se sumnjiči da je namještao poslove podobnim kandidatima kada je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Nejasno je što je ministar htio poručiti svojim istupom, u kojem najmanje govori o sumnjama koje mu se stavljaju na teret, a pretežito piše o tomu kako on zapravo radi dobar ministarski posao. Aladrovićevu poruku prenosimo u cijelosti:

Donosio sam odluke, ali nijedna nije bila protuzakonita

aladrović
[KOMENTAR] Ministre, znamo da ste u pravnim problemima, ali gdje je reforma?

“Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita. Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada.

Ponosan sam na postao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što sam ponosan i na posao kojeg radimo u Ministarstvu. Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi.

U svim ovim procesima sam stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima. Moja vrata su uvijek otvorena i nikada ne bježim od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja.

Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti u budućnosti. Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana.

Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Republike Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada”, napisao je ministar na Facebooku.

 

Napokon se javio ministar Aladrović: Aferu ne komentira, nabraja svoje ministarske uspjehe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap