Nakon kratke i teške bolesti preminula slavna američka glumica i pjevačica Raquel Welch

Milan Dalmacija
16. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Glumica i pjevačica Raquel Welch preminula je u 83. godini nakon kratke i teške bolesti. Svjetsku slavu stekla je u šezdesetima i sedamdesetima, a mlađoj publici je poznata po ulogama u serijama koje su mogli vidjeti i na domaćim TV kanalima. Dvaput je izabrana među 100 najseksi zvijezda u filmskoj povijesti.

Preminula glumica Raquel Welch | Foto: Screenshot: YouTube/Hammer

U 83. godini preminula je slavna američka glumica i pjevačica Raquel Welch. Članovi njene obitelji i menadžer potvrdili su da je preminula nakon kratke i teške bolesti, piše BBC.

Rođena je kao Jo Raquel Tejada u Chicagu 1940. godine, u obitelji bolivijsko-irskog porijekla. Svjetsku slavu i titulu seks-simbola stekla je 1966. godine, kad je glumila u filmovima Fantastično putovanje i Milijun godina prije Krista. Godine 1974. osvojila je Zlatni globus za ulogu u filmu Tri mušketira. Tada je bila i jedna od najtraženijih glumica. Smatra se posljednjom filmskom zvijezdom proizašlom iz sustava studija.

Imala je i nekoliko izleta u glazbene vode, a od devedesetih je glumila isključivo u serijama, od kojih smo neke, poput Lois & Clark, Spin City i CSI: Miami mogli gledati na domaćim televizijskim kanalima. Mlađoj publici je poznata po sceni iz filma Iskupljenje u Shawshanku, gdje se pojavljuje na posteru u jednoj sceni.

Raquel Welch je također bila i na listi 100 najseksi zvijezda u filmskoj povijesti, prema časopisima Empire i Playboy. Vodila je i buran privatni život. Četrnaest godina bila je u braku s Jamesom Welchom s kojim je dobila dvoje djece. Kasnije je bila u braku s Patrickom Curtisom, Andreom Weinfeldom i Richardom Palmerom, no nijedan od tih brakova nije trajao dulje od pet godina.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap