Nakon dvije godine korone, Zagreb opet slavi 1. maj: Dijeli se 30 tisuća porcija graha

Alberta Požgaj
28. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Prvi maj vraća se u Maksimir, sad već tradicionalno mjesto obilježavanja ovog praznika. Nakon što se zbog korone nije održao dvije godine, Praznik rada se ponovno obilježava u omiljenom parku Zagrepčana uz Nove Fosile, štrukle i grah.

screenshot: Grad Zagreb

screenshot: Grad Zagreb

Praznik rada će se ove godine obilježiti u nedjelju te se, nakon dvije godine stanke, ponovno vraća u Maksimir. Kako navode iz Grada Zagreba, program započinje u osam sati jutarnjim razgibavanjem. Gradonačelnik Tomašević će se građanima obratiti u 11:20, dok će podjela 15 tisuća porcija štrukli i 30 tisuća porcija graha započeti u 10:30 te trajati sve do 14:30 sati.

Za zabavni program bit će, između ostalih, zaduženi Sanja, Marinko i Zec koji će pjevati hitove Novih Fosila, Zagrebački orkestar ZET-a te Zbor Opere HNK. Postojat će dvije pozornice te će na manjoj svoje programe izvoditi lokalna kulturna društva, dok će na većoj pozornici nastupati, već spomenuta, izvođačka imena.

Također, na više lokacija će se izvoditi edukativne radionice, kvizovi i nastupi plesnih skupina, a Kraljevi ulice će svojim nastupima upotpuniti cjelokupni doživljaj.

No, kako navode iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijeme neće biti idealno za proslavu.

“U nedjelju na kopnu promjenljivo i nestabilno uz mogućnost za mjestimičnu kišu i poneki pljusak s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana”, ističu iz DHMZ-a.

Nakon dvije godine korone, Zagreb opet slavi 1. maj: Dijeli se 30 tisuća porcija graha
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap