Nakon dugo vremena HRT-ovo ‘Otvoreno’ o mirovinama, evo tko su gosti

Josip Mihaljević
25. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

HRT će nakon dugo vremena emisiju ‘Otvorenog’ posvetiti mirovinskom sustavu i umirovljenicima. Danas u 22 sata na prvom programu bit će riječi o nadolazećem usklađivanju mirovina, utjecaju inflacije te o mogućim reformskim zahvatima.

otvoreno poskupljenja

Foto: Youtube screenshot

‘Kakva je budućnost hrvatskog mirovinskog sustava’ glavno je pitanje večerašnje HRT-ove emisije ‘Otvoreno’ koja će se emitirati u 22 sata na prvom programu javne televizije. Tako će umirovljenici nakon dugo vremena imati priliku poslušati nešto o svojim mirovinama, a u najavi emisije sugeriraju da će biti riječ o usklađivanju koje se očekuje u drugom dijelu godine, utjecaju inflacije na usklađivanje, mogućnostima proračuna za unaprjeđenja te o potencijalnim reformskim zahvatima.

U goste su pozvali Dragana Jelića, državnog tajnika u Ministarstvu rada, Ivu Bulaju, zamjenika ravnatelja HZMO-a, Silvana Hrelju te Danijela Nestića, stručnjaka za mirovine s Ekonomskog instituta u Zagrebu. Nitko iz oporbe nije pozvan na raspravu.

Moguće je da ćemo u narednom razdoblju imati priliku intenzivnije pratiti mirovinski sustav, pogotovo ako Ministarstvo rada kroz par tjedana konačno predstavi novi model obiteljskih mirovina kao što smo danas najavili.

Ako želite da vaše pitanje uđe u konkurenciju za čitanje pri kraju emisije, trebali biste komentirati HRT-ovu objavu na Facebooku koju možete pronaći ovdje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap