Naknade za plaćanje računa variraju: Umirovljenici, kako vi plaćate režije?

Luka Kalac
3. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Napretkom tehnologije došli smo do raznih opcija koje nam olakšavaju svakodnevni život, a jedna od njih je plaćanje računa. Nude nam se razni načini plaćanja računa, a neki od njih su plaćanje u pošti, banci, trgovini ili na kiosku ili čak putem internetskog bankarstva. Zanima nas kako vi plaćate svoje račune, a odgovore možete ostaviti u našoj anketi na dnu članka.

Računanje eura

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Isprva način plaćanja računa zvuči kao stvar osobnog izbora, no visina naknade koju moramo izdvojiti natjerat će vas da dobro promislite o tome. Budući da naknade za plaćanje računa variraju te ovise o mjestu gdje ćemo ih platiti, na kraju dana kada podmirimo mjesečne račune odjednom, iznos naknade se može popeti i na nekoliko eura.

Dok ćete za plaćanje računa u pošti, trgovini ili na kiosku i banci, morati izaći iz udobnosti svog doma i često ćete čekati u dugim redovima, pri odabiru opcije internetskog bankarstva ćete izbjeći gužve i sve ćete moći to odraditi iz svog dnevnog boravka. Ako ste do sada za to koristili fizički token, zanimat će vas sljedeće informacije.

Ukidanje fizičkog tokena

Fizički token služi ne samo za financijske transakcije, već i za identifikaciju korisnika, no od iduće godine zamjenjuje ga m-token. Iako se uz pomoć m-tokena mogu obavljati doslovno iste transakcije kao što je to slučaj s fizičkom tokenom, prednost je ta da će vam ta usluga biti dostupna na mobitelu.

M-tokenu ćete moći pristupiti preko internetskog bankarstva i omogućit će vam plaćanje računa, internetsku kupnju, ali i pristup e-Građanima. Umjesto zasebnog uređaja, nalazit će se na aplikaciji vaše banke na mobitelu. Potrebno je istaknuti da je m-token siguran i možete mu pristupiti uz pomoć PIN-a te će vas dodatno zaštitit da ne postanete žrtvom prevare. Uz sve to, sasvim je besplatan.

Kako plaćate račune?

U našoj anketi o načinu plaćanja računa, pitali smo vas plaćate li ih u pošti, banci, trgovini ili na kiosku. Isto tako među odgovorima možete odabrati opciju plaćanja internetskim bankarstvom, a za one financijski ugrožene, ponuđen je odgovor da ih neka druga osoba plaća umjesto vas.

Umirovljenici, sudjelujte u našoj anketi i recite nam kako plaćate račune.

Kako plaćate račune?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap