Najstarija Miss: Najljepša Hrvatica iznad 80 godina je 91-godišnja Zdenka

Jasmina Grgurić
27. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Hrvatska je dobila svoju Miss 80 plus. Natjecanje u Zagrebu okupilo je starije dame iz čitave Hrvatske, a pobjedu je odnijela najstarija među njima. Uz najljepšu 91-godišnjakinju, izabrane su i dvije 85-godišnje pratilje.

91-godišnja Miss Zdenka Viljetić Snimak zaslona/RTL

Jedan sasvim neobičan izbor za Miss, od svih onih na kakve smo obično navikli, održan je jučer u Zagrebu. Riječ je o natjecanju 80+ koje je okupilo 15 gospođa iz cijele zemlje, pri čemu je titulu najljepše Hrvatice starije od osamdeset ljeta odnijela najstarija među njima, 91-godišnja Zdenka Viljetić.

“Znate što? Ja sam sada ni na nebu ni na zemlji. Nešto jako lijepo. To sam mogla samo u snu poželjeti” – rekla je Missica u reportaži RTL-a. Iz Zagreba je, a u slobodno vrijeme pleše i druži se s prijateljima u domu.    

Druga pratilja izbora za miss 80 plus postala je Mira Cerjan, umirovljenica iz Zagreba koja sa svojih 85 godina u slobodno vrijeme čita knjige. Titulu prve pratilje odnijela je Danica Vanjiček iz Zagreba koja je upravo proslavila 85. rođendan, dok vrijeme provodi slušajući glazbu i šetajući prirodom. Dok je gospođi Miri neugodno zbog natjecanja, Danica je ispričala svoju potresnu životnu priču.

“Drago mi je što sam ovo doživjela. Bila sam jako bolesna, preboljela sam rak, amputirana mi je dojka, preživjela sam infarkt, ali usprkos svemu tome spasila me vedra narav. Nije dobro govoriti o sebi u superlativu, ali dobra sam osoba i prva pratilja”- rekla je Danica.

Snimak zaslona/RTL

Pred žiri ove stare dame izašle su besprijekorno dotjerane, s tremom i u muškoj pratnji za što bolji dojam, ali i lakše održavanje ravnoteže. Nakon modne piste, na plesnom podiju pokazale su i umijeće plesnih koraka uz valcer, a birala se najljepša, najšarmantnija i najsimpatičnija natjecateljica.

Kanidatkinje su morale odgovarati i na pitanja poput onoga što bi poručile mlađim generacijama, na što je jedna od njih rekla mladima da poštuju starije i da im u tramvaju ustupe svoje mjesto. Prezentirale su i talente.

 

 

Najstarija Miss: Najljepša Hrvatica iznad 80 godina je 91-godišnja Zdenka
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap