Najstarija gimnastičarka svijeta ponosna je na svoje mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda

Jelena Ratko
5. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

U 92. godini života, gimnastičarka Johanna Quaas preskače grede, radi stojeve na rukama i napravi špagu bez ikakvog problema. Multidisciplinarno se bavi sportskom gimnastikom već duže vrijeme i ništa je ne sprječava u tome.

Foto: screenshot YouTube

Njemica Johanna Quaas bavi se gimnastikom od vrtićke dobi. Najstarija je gimnastičarka svijeta, koja je na njemačkom seniorskom gimnastičarskom prvenstvu 11 puta osvojila zlatnu medalju.

To je, pretpostavlja Quaas, privuklo žiri za Guinessove rekorde, koji ju je uvrstio u knjigu svjetskih rekorda nakon što su čuli za njene zaredane uspjehe.

Johanna je, za karijere, radila kao profesorica tjelesnog odgoja. Svidjelo joj se raditi s djecom, no gimnastiku je na neko vrijeme bila prisiljena staviti na pauzu, zbog pretrpanog rasporeda. Imala je i svoju djecu za odgajati, što joj, uz posao, nije ostavljalo puno vremena za slobodne aktivnosti, hobije ili trening. Njezina djeca nikada nisu postali gimnastičari, što pomalo razočarano priznaje. No, ona je prikupila dovoljno medalja za jednu obitelj.

“Jako sam sretna što sam u knjizi, i što su moja sportska postignuća priznata na ovaj način”, kaže Johanna u intervjuu.

U Rimu je, nakon što je ušla u Guinessovu knjigu rekorda, nastupila za talijansku nacionalnu televiziju, na što je veoma ponosna.

 

Copy link
Powered by Social Snap