Najsiromašniji imaju najveće srce: Baka Milka (91) djeci u Siriji i Turskoj poslala igračke

Matej Markovinović
25. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Dirljiva priča stiže iz Sarajeva. Iako i sama živi na rubu siromaštva, 91-godišnja baka Milka Grebenar poslala je oštećenima u potresu u Siriji i Turskoj 10 konvertibilnih maraka i igračke koje je sakupljala tijekom godina.

Foto: Unsplash

BakaMilka Grebenar (91) iz Sarajeva, korisnica Udruženja Pomozi.ba i projekta ‘Obrok za sve’, odlučila je pomoći ljudima koje je pogodio razorni potres u Siriji i Turskoj. Unatoč svojim minimalnim primanjima, donirala im je 10 konvertibilnih maraka, a za djecu je poslala svoje igračke koje je sakupljala kroz godine.

Na Facebooku je osvanulo i dirljivo pismo koje je napisala baka Milka, a u kojem opisuje svoju situaciju.

– Šaljem za prilog igračke. Ja se nisam izigrala kad je trebalo, pa se i sad rado poigram. Odričem se svojih igrački, tamo su djeci potrebne. Hvala što ste razumjeli moju situaciju Draga Majo (pčelice) nastavi skupljati nektar. Za cijelu vašu ekipu baka Milka Grebenar šalje tople pozdrave. PS: Kako ću biti spokojna ja u toplom stanu, a oni pod platnom (šator), napisala je baka Milka u svom pismu.

Inače, Udruženje Pomozi.ba baki Milki svaki dan dostavlja hranu na kućnu adresu te joj tako pomaže da preživi uz minimalna primanja. Podsjetimo, u razornim potresima u Siriji i Turskoj, poginulo je preko 47.000 ljudi. Mnogi su ostali bez svojih domova.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap