Najljepše je đačko doba: Proslavili 64. godišnjicu mature, a slave je – svake godine

Josip Mihaljević
30. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Iako se godišnjice matura, u pravilu, slave svakih pet godina od maturiranja, jedan razred iz III. zagrebačke gimnazije je uistinu poseban. Od kolijevke do groba – najljepše je đačko doba, kaže stara poslovica; upravo zato oni godišnjicu mature slave svake godine, a jednom mjesečno se neobavezno sastanu na kavi.

matura zagreb

Foto: HRT Screenshot

Jedan zagrebački razred izniman je u svakom pogledu. Osim što su s njima u razred išle i neke velike face, poput pjevača Ivice Šerfezija, skladatelja Stjepana Mihaljineca i sportskog novinara Stanka Kučana – oni su i sami svi velike face i mogu poslužiti kao primjer ostalim umirovljenicima.

Prisjećaju se đačkog doba i prepričavaju anegdote iz mladosti te s brojnih godišnjica i druženja. Ali to nije sve, ovaj razred se neformalno sastane jednom mjesečno na kavi kako bi razmijenili informacije i popričali o aktualnim problemima koji ih muče, a vezani su za stariju dob.

“Zapravo se sastajemo jedanput mjesečno, neobavezno, na jednoj kavici i tko dođe, dođe, malo porazgovaramo. Uglavnom izmjenjujemo misli o bolestima koje su neminovne za našu dob, ali jedanput godišnje u svibnju se sastajemo na jednom malo većem sastanku”, kaže Margareta Legiša za HRT.

Mnogima je ovo jedan od najljepših trenutaka u godini.

“Kad znaš da ćeš se sastati s kolegama od tih davnih dana, koliko nas se nađe, nađe, uvijek smo sretni, presretni koji se vidimo i rado se sjećamo svih kolega koji su s nama nekada bili. To je jedan od najljepših dana može se reći, u godini, zaista, bez ikakvog karikiranja i uljepšavanja, ispričao je Ivan Gvozdenović Gero.

matura umirovljenici

Foto: HRT screenshot

Video prilog možete pogledati na stranicama HRT-a klikom na ovaj link.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap