Najavljene velike promjene u ZET-u: Karte će se sada moći kupiti putem aplikacije

Ana Kanazir
29. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević je danas na konferenciji za medije najavio kako će se kupiti 20 novih tramvaja, a osim toga je predstavljen i novi način kupovanja karata za javni prijevoz. Karte će se tako od sada moći kupiti putem aplikacije na mobitelu ‘Moj ZET’. Potrebno je samo unijeti iznos novca koji ćete uplatiti s vaše bankovne kartice i potom po potrebi kupiti kartu.

Aplikacija Moj ZET

Aplikacija Moj ZET | Foto: Mirovina.hr

Nekada je kupovanje karata za tramvaj nezgodno jer u blizini nemate kiosk ili pak nemate dovoljno centi za kupovinu u tramvaju kod vozača. Kako bi se tome stalo na kraj, uvodi se kupovina karata preko mobilne aplikacije. Aplikaciju možete ‘skinuti’ na vaš pametni telefon već danas za Android telefone, odnosno sutra za iOS sustave.

Karte će se moći plaćati u sklopu nove aplikacije ‘Moj ZET’, a kupovanje će biti vrlo jednostavno. Kako je rečeno na konferenciji za medije, u aplikaciji se mogu kupiti sve vrste karata koje ZET nudi. Jednako tako, kroz aplikaciju se mogu nadopuniti mjesečne i godišnje karte, uz prethodnu registraciju na web portalu ZET-a.

– Radi se o bitnoj epizodi u povijesti ZET-a jer će se prvi puta moći kupiti karte putem mobilnog telefona. Ovo je samo jedan u nizu projekata modernizacije gradskih i komunalnih usluga. Već danas se može skinuti aplikacija i može se početi koristi, rekao je gradonačelnik.

Dodao je i kako će ovo sigurno olakšati korištenje javnog prijevoza, a najavio je da će se ovaj tjedan dovršiti javna nabava za kupovinu 20 novih tramvaja ZET-a.

Uporaba aplikacije je vrlo jednostavna. Prije svega se treba registrirati, a potom slijediti upute. Postoji i dio u aplikaciji u kojem možete pronaći najčešća pitanja i odgovore na njih, a postoji i Info dio u kojem se nalaze najnovije informacije vezane uz javni prijevoz.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap