Najavljena dogradnja Dnevnog centra za starije u Novskoj, evo što će ona donijeti

Ana Kanazir
9. srpnja 2024.
Novosti
A- A+

Dnevni centar za starije osobe u Novskoj otvoren je prije dvije godine, a sada se sprema njegova dogradnja. Ovime će se omogućiti smještaj starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe i čije se potrebe ne mogu zadovoljiti na razini kuće ili lokalne zajednice. Osim toga, omogućit će se i pružanje raznih izvaninstitucionalnih usluga. Radovi bi trebali biti gotovi u roku od 17 mjeseci.

Stol i stolice u Dnevnom centru Novska

Foto: Screenshot: Facebook

Dogradnja Dnevnog centra u Novskoj osigurat će bolji život postojećim korisnicima, a ponudit će i nove smještajne kapacitete za nove korisnike. Sve bi trebalo biti gotovo u roku od 17 mjeseci od datuma uvođenja u posao.

Stol i stolice u Dnevnom centru Novska
Projekt vrijedan 12 milijuna kuna: Otvoren Dnevni centar za starije osobe u Novskoj

Dnevni centar za starije osobe u Novskoj je otvoren u lipnju 2022. godine, a taj projekt je koštao 12 milijuna tadašnjih kuna. Već tada je imao usluge poput poludnevnog boravka i usluge pomoći u kući, o čemu smo pisali i ovdje. Sada kreće njegova dogradnja čime će se smještajni kapacitet povećati za 41 funkcionalno ovisnu stariju osobu, piše novska.in.

Osim toga, dogradnja će omogućiti i pet izvaninstitucionalnih usluga koje će početi pružati nakon samih radova, a to su: usluga pomoći u kući, usluga poludnevnog boravka, usluga cjelodnevnog boravka, skrb za starije osobe za vrijeme spriječenosti njegovatelja i usluge savjetovanja, psihosocijalnog savjetovanja i psihosocijalne podrške. Svi radovi bi trebali biti gotovi u roku od 17 mjeseci od datuma uvođenja u posao.

Copy link
Powered by Social Snap