Nadamo se da smo vas nasmijali prvoaprilskim tekstovima: Jeste li nasjeli na novu stranku ili besplatne letove?

Luka Kalac
2. travnja 2024.
Novosti
A- A+

‘Prvi april’, ‘prvi travanj’ ili ‘aprililili’ uzvici su koji označavaju 24 sata u godini kada su neslane šale društveno prihvaćene. U pitanju je Međunarodni dan šale ili Dan ludosti kojem smo se i mi kao portal pridružili. Kao prvoaprilsku šalu osmislili smo dva teksta kako bismo vas nasmijali. U prvom je riječ o osnivanju nove političke stranke umirovljenika ‘Za zlatnu dob’, a drugo je besplatan let aviokompanijama iznad hrvatskog zračnog prostora za sve umirovljenike starije od 65 godina.

Nasmiješena žena u plavoj košulji dugih rukava drži ruku muškarca.

Smijeh | Foto: Unsplash / Ainara Oto

Prvi april je dan kojem nitko nije pobjegao, neovisno o tome je li nam netko pripremio i servirao šalu ili mi nekome drugome. Upravo zbog toga poznat je i kao Međunarodni dan šale ili Dan ludosti. To je jedan dan u godini kada doista morate paziti o čemu se priča jer velika je šansa da se upravo iza toga krije kojekakva šala ili podvala. Kako bi se jasno dalo do znanja da je riječ o nekoj vrsti podvale, onaj koji je osmislio šalu, usklikne ‘Aprililili’ ili ‘Prvi april’.

Prvoaprilske šale znaju osvanuti i u medijima koje se razotkriju tek sljedeći dna. Upravo smo se i mi odlučili našaliti s vama u dva teksta. Riječ je o vijestima o osnivanju nove stranke umirovljenika starijih od 65 godina i besplatnim letovima za umirovljenike starije od 65 godina. Prvi april je ove godine pao na Uskrsni ponedjeljak pa mnogi nisu taj dan povezali s danom šala i smijeha.

Nova stranka umirovljenika ‘Za zlatnu dob’

Brojni naši čitatelji su povjerovali vijesti o osnivanju nove političke stranke koja bi svoj fokus u potpunosti imala na umirovljenicima i njihovim pravima. Ime fiktivne stranke je ‘Za zlatnu dob’ i njezinog izmišljenog predsjednika, gospodina Martina Ludbaga.

– Hrvatska je od prošloga tjedna bogatija za novu stranku umirovljenika koja nosi ime ‘Za zlatnu dob’. Ipak, ova informacija prošla je ispod radara, jer su kandidacijsku listu za parlamentarne izbore predali još u petak sami, u sjeni velikih stranaka kao potpuni anonimusi. Predsjednik Martin Ludbago za Mirovina.hr kaže da imaju šanse do izbora isplivati kao relevantna politička opcija za umirovljenike, stoji u članku objavljenom 1. travnja 2024. godine. Tekst u potpunosti možete pogledati ovdje.

Besplatni letovi za sve umirovljenike starije od 65 godina

Baš kao što su doista učinile Hrvatske željeznice (HŽ), kao prvoaprilsku šalu osmislili smo članak o tome kako tim stopama kreću i aviokompanije koju posluju u Hrvatskoj. Riječ je bilo besplatnim letovima unutar zračnog prostora Republike Hrvatske

– Zahvaljujući ovoj odluci, umirovljenici i svi građani stariji od 65 godina moći će besplatno putovati i zrakoplovom do kraja 2024.godine. Imajte na umu kako se ova novost odnosi samo na letove unutar zračnog prostora Republike Hrvatske. Tako primjerice ako biste kao umirovljenik sjeli u novi borbeni Rafal koji uskoro stiže, moći ćete njime besplatno letjeti sve dok ste u hrvatskom zračnom prostoru. Sve do pojačanog dolaska turista početkom turističke sezone, umirovljenici i građani stariji od 65 godina moći će letjeti zrakoplovima, uz predočenje rješenja o mirovini ili odreska mirovine uz osobnu iskaznicu do 15. svibnja 2024. godine, navodi se u članku. Cijelu vijest možete pročitati ovdje

Ponavljamo da se u oba teksta radi o prvoaprilskoj šali. Nadamo se da smo vas nasmijali.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap