Na pomolu osnivanje još jedne umirovljeničke stranke ‘Hoćemo pravedno’

Josip Mihaljević
26. travnja 2022.
Novosti
A- A+

U Hrvatskoj aktivno djeluje oko 12 umirovljeničkih stranaka, a umirovljenici će sutra dobiti još jednu opciju. Iz nove političke stranka ‘Hoćemo pravedno’ kažu kako im je program usmjeren na sprječavanje radničkog i umirovljeničkog siromaštva u Hrvatskoj.

stariji

Foto: Pixabay

Umirovljenici će sutra dobiti još jednu političku opciju jer se u 18 sati održava osnivačka skupština stranke ‘Hoćemo pravedno’.

Žele opravdati ime stranke jakim reformskim programom

Program stranke usmjeren je na sprječavanje radničkog i umirovljeničkog siromaštva u Hrvatskoj. Osnivačka skupština održat će se u Plavoj dvorani u Sesvetama sutra u 18 sati.

robert golob
Slovenci izabrali novog premijera, umirovljenici izgubili parlamentarni status!

“Siromaštvo radnika i umirovljenika jedan je od najvećih problema i najveća sramota ovog društva. Temeljita reforma mirovinskog sustava i povećanje osnovica radničkih plaća su nužnost za preživljavanje”, poručuju iz nove stranke.

Navode kako su umirovljenici u Hrvatskoj ostali bez ikakve zaštite, a kako se radi o ‘odmetnutim’ HSU-ovcima, kritike su uputili i njima:

Jedina parlamentarna stranka koja bi se trebala boriti za umirovljenička prava u koaliciji je s vladajućom strankom i umirovljenici dobivaju mrvice. Hoćemo pravedno okuplja stručne, uporne i optimistične ljude koji su izabrali političku orijentaciju koja radi odmak od ideologije. Posvetit ćemo se rješavanju sadašnjih problema i ponudiit rješenja koja trebaju osigurati bolju budućnost. Nije dovoljno reći da nije dobro već treba i ponuditi rješnje koje će opravdati ime stranke”, poručuju osnivači.

Tko su osnivači?

Razgovarali smo s Dragicom Trumbetaš, bivšom HSU-ovkom koja bi sutra trebala biti izglasana kao predsjednica stranke. Objasnila nam je kako su u prosincu osnovali istoimenu udrugu te da su s par inicijativa išli prema Gradu Zagrebu, ali da je jasno da Zagreb ima većih problema.

HSU HDZ koalicija
Koalicija potpisana: Padaju ostavke u HSU, članovi poručuju kako je Gabričević uništio zagrebačku organizaciju

“Stranka će biti logistička potpora, okupili smo niz stručnjaka, nestranačkih i stranačkih ljudi koji misle da se po pitanju mirovina hitno mora djelovati. Nešto se naprosto mora poduzeti, a nitko ništa ne poduzima. A kad nitko neće, onda morate sami nešto pokušati napraviti. Umirovljenici nemaju vremena za čekanje, oni su se previše načekali. I gdje su sad? Nigdje. Nadamo se njihovoj podršci i podršci radnika koji možda u ovom trenutku ni ne znaju kakav će im život biti u starosti”, kazala je Trumbetaš za Mirovina.hr.

Pitali smo ju i koja su još imena u igri, a otkrila nam je tek jedno – uz stranku će nestranački djelovati pravnik Draženko Pandik, koji se na lokalnim izborima 2017. uz Anku Mrak Taritaš kandidirao kao dogradonačelnik. Podsjetimo, Mrak Taritaš na tim je izborima ozbiljno zaprijetila pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću, ali do smjene vlasti ipak tada nije došlo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap