Na nebu se stvara jaka momčad: Umro Zlatan Arnautović, član Dinamove generacije iz ’82.

Milan Dalmacija
28. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Napustio nas je još jedan igrač legendarne Dinamove generacije iz 1982. godine. Tijelo 68-godišnjeg Zlatana Arnautovića pronađeno je u njegovom stanu u Zagrebu.

Zlatan Arnautović | Foto: Facebook/Istorija ex yu fudbala

U 68. godini života preminuo je član legendarne Dinamove generacije iz 1982. godine, Zlatan Arnautović. Njegovo tijelo je u ponedjeljak pronađen u njegovu stanu u Zagrebu, doznaje 24sata.

Arnautović je rođen 13. prosinca 1954. u Bihaću. U Dinamo je došao 1981. godine iz Borca Banja Luka, a u plavom je dresu osvojio ligu, a zatim i kup bivše države.

– Uvijek mi je želja bila doći igrati za Dinamo, ali sam za “plave” potpisao tek s 27 godina, jer me Borac nije ranije pustio. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milijun tadašnjih maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam iz Dinama otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec i Ivić. Godine 1985. prestaje moja profesionalna karijera, govorio je Arnautović u intervjuu za portal Dinamo Orahovica.

Neispunjena želja

Nakon igračke karijere ostao je u nogometu. Bio je trener u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, a paralelno je nastupao i za veteransku momčad Dinama. U profesionalnoj karijeri je kao stoper zabio 18 golova, kako se prisjetio – sve glavom. Neostvarena mu je želja ostala biti trener u Dinamu.

Ranije je govorio kako se najviše družio s Markom Mlinarićem i Ismetom Hadžićem. S potonjim stvara jaku momčad na nebu. Kako vrijeme prolazi sve više igrača Dinama se pridružuje toj ekipi koju predvode Zlatko Cico Kranjčar i Zvjezdan Cvetković.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap