Na kampanju potrošili skoro sedam milijuna kuna. Kolinda i Škoro rekorderi!

Jasmina Grgurić
16. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Troje vodećih kandidata u predsjedničkoj utrci za Pantovčak ne stoje najbolje samo prema anketama, nego i potrošnji. Da raspolažu s finom svotom novca, govori podatak o uloženim sredstvima u kampanju. Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro i Zoran Milanović zajedno su dosad potrošili više od šest milijuna kuna. Svi ostali kandidati zajedno za predsjedničke izbore izdvojili su manje od pola milijuna kuna.

Snimak zaslona/Youtube

Državno izborno povjerenstvo objavilo je koliko su novca pojedini kandidati dosad potrošili u kampanji za nadolazeće predsjedničke izbore na koje će birači izaći ove nedjelje. Rekorderka je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, slijedi je u stopu Miroslav Škoro, dok je na trećem mjestu Zoran Milanović.

Prema financijskim izvještajima jedanaestero kandidata o potrošnji između 14. listopada i 13. prosinca, najviše je potrošila Kolinda Grabar Kitarović, čak 2.755.811 kuna. Od toga je 1.526.152 kuna donacija, dok je ostatak financirao HDZ. Najveće pojedinačne donacije od 100.000 kuna uplatile su joj tvrtke Širjan iz Gornje Rijeke i Radnik iz Križevaca. Kolindu su sa 10.000 kuna osobno podržali i stranački kolege, Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Milijan  i Jozo Brkić, Josip Đakić, Tomislav Tolušić…

Odmah iza Kolinde po potrošnji je Miroslav Škoro. On je dosad potrošio 2.245.856 kuna, od čega je kroz donacije dobio samo 338.317 kuna.

Zoran Milanović potrošio je 1.325.936 kuna, a prikupio je 693.630 kuna donacija. Među donatorima su također stranački kolege. Po 30.000 kuna donirali su mu Željko Jovanović, Biljana Borzan, Ivan Račan, Mihael Zmajlović… Isti iznos nekadašnjem premijeru donirao je i poduzetnik Dragan Čarapina iz Slavonskog Broda. Među pojedinačnim donatorima su i Arsen Bauk, Orsat Miljenić, Siniša Hajdaš Dončić…

koly
Kolinda u Osijeku održala bizarni govor: "Hrvati će preko interneta raditi za 8.000 eura"

Ova tri kandidata zajedno su potrošila sasvim pristojan iznos od preko šest milijuna kuna, dok svih preostalih osmero nije potrošilo ni pola milijuna kuna.

Dario Juričan potrošio je  208.939 kuna. Za izbornu promidžbu Katarina Peović potrošila je 88.531 kunu, Dejan Kovač 37.494 kuna, a Ivan Pernar 21.185. Pritom, jedina donacija stigla mu je od njegova oca Hrvoja Pernara u iznosu od 500 kuna.

Dalija Orešković na kapmanju je potrošila 12.732 kune. Anto Đapić na skromnih je 2.439 kuna, koliko je dao uglavnom za zakupnine i najamnine u Osijeku.

Mislav Kolakušić nije dobio nijednu donaciju, a potrošio je samo 12 kuna i to za bankarske usluge. A niti toliko nije potrošio Nedjeljko Babić koji je na nula kuna.

 

Na kampanju potrošili skoro sedam milijuna kuna. Kolinda i Škoro rekorderi!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap