Na čemu je Hrvatska stranka umirovljenika? Pogledajte ovu objavu

Josip Mihaljević
1. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika jučer je na društvenim mrežama objavila pomalo bizarnu objavu u kojoj se hvale sa stranačkim rejtingom od 2,09 posto. Kažu da su jedna od vodećih stranaka u državi.

hsu objava

Foto: Veselko Gabričević | Youtube/Facebook

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u posljednjih nekoliko mjeseci ima potpuno drugačiju komunikacijsku strategiju nego ranijih godina. Malo je toga što nisu komentirali – od 16-godišnjeg djeteta koje se neobično oblači (nazivajući ga konceptualnim umjetnikom koji u nedostatku talenta promovira svoje frustracije), Eurosonga (“pozornica dekadencija koja ruši tisućugodišnje civilizacijske vrijednosti”), “slučajnog” gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića (koji je na lokalnim izborima dobio više glasova nego bilo tko drugi u povijesti Zagreba) i slično.

Kada je riječ o političkim prijedlozima, čini se da im niti jedan na nacionalnoj razini ne uspijeva doći do izražaja. Prijedlog o ‘Dodatku na preživljavanje’ kojeg su predstavili nakon što je Vlada prezentirala isplatu energetskog dodatka umirovljenicima u potpunosti je ignoriran, a nedavno su predstavili i kompliciran projekt ‘umirovljeničke kartice’ kojeg ni sami nisu razradili do kraja. Iako je njihov saborski zastupnik Silvano Hrelja radio na novom modelu obiteljske mirovine, iz HSU-a su više puta u priopćenju govorili o “Zakonu o Obiteljskoj mirovini” što zapravo ne postoji – radi se o promjenama glavnog umirovljeničkog Zakona o mirovinskom osiguranju. Bilo je tu još svega – od komentiranja huligana u sportu pa i komplicirane teme energetike gdje su Vladu kritizirali ustvrdivši da je Hrvatska izgubila priliku postati “energetsko središte Europe”.

Zbog rejtinga od 2,09 posto kažu da su vodeća hrvatska stranka

Međutim, u najnovijoj objavi na društvenim mrežama pohvalili su se slabašnim rejtingom od 2,09 posto i time ustvrdili da su se ponovno svrstali “među vodeće hrvatske stranke”. Čak i da imaju dvostruko veći rejting od toga i dalje bi bili ispod izbornog praga.

Pritom je cijela poruka dizajnirana kao politički napad na konkurentske umirovljeničke stranke s kojima se, između redaka, konstantno obračunavaju s glavnom porukom da one nemaju političku težinu te da s njima ne namjeravaju surađivati.

“Je li otkucalo vrijeme kvazipolitičara i osobnih promotora!?

Brojni hrvatski kako si rado tepaju “političari” imaju svoje obiteljske ili osobne strančice koje su aktivne samo u predizborno vrijeme. Tada je naime pravo vrijeme za lov u mutnom i nuđenje koalicijskih sporazuma samo s ciljem dobivaja nekog mandata ili financijske održivosti. Srećom ova opjava kao i populistički jednokratni spasitelji u obliku pokreta, platformi ili nezavisnih kandidata polako odlaze u ropotarnicu političke demokracije.

Naime i u politici dolazi do izražaja kontinuiran rad, transparentnost i dosljednost u stavovima i programima. Tako je u najnoviejm istraživanju agencije 2×1 komunikacije Hrvatska stranka umirovljenika ponovno među vodećim hrvatskim strankama”, ustvrdili su iz HSU-a.

Kažu kako se radi o nastavku višemjesečnog trenda, a zasigurno je jedan od razloga i terenski rad. Objavili su i primjer terenskog rada, odnosno susret vinkovačkih umirovljenika u Bizovačkim toplicama s gradskim vijećnikom HSU-a u Vinkovcima i članom predsjedništva stranke Marinka Lukende koji je “pomogao u organizaciji ovog događaja”.

Objavili su i fotografije s tog terenskog rada na kojima se vidi 15-ak članova HSU-a na bazenu.

HSU objava

Foto: FB screenshot

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap